Antena 3 CNN Externe Norvegianul Anders Breivik cere permisiunea de a participa la funeraliile mamei sale

Norvegianul Anders Breivik cere permisiunea de a participa la funeraliile mamei sale

Norvegianul Anders Breivik cere permisiunea de a participa la funeraliile mamei sale
24 Mar 2013   •   13:04

Norvegianul Anders Breivik, care a ucis 77 de persoane în 2011, a cerut permisiunea de a participa la funeraliile mamei sale, care a decedat vineri la vârsta de 66 de ani, relatează Sky News.
   
Breivik şi mama sa, Wenche Behring Breivik, s-au întâlnit la începutul lui martie la închisoarea Ila, unde este deţinut acesta, pentru a-şi lua adio. "I s-a permis să-şi ia adio. Amândoi ştiau că va fi ultima întâlnire. Am vorbit cu el în această dimineaţă. Este în doliu. A fost o veste foarte tristă pentru el", a declarat avocatul lui Breivik, Tord Jordet.
   
Jordet a discutat cu Breivik şi despre posibilitatea ca acesta să participe la funeralii. "Ar vrea dar depinde de (conducerea) închisorii", a afirmat el.
   
Norvegianul în vârstă de 34 de ani a ucis 77 de persoane la 22 iulie 2011, multe dintre ele adolescenţi. Cu cinci ani înainte de masacru, el s-a mutat împreună cu mama sa şi a încetat orice contact cu celelalte persoane din cercul său social. Mama lui nu a participat la niciuna dintre audierile fiului său pe durata procesului din cauza problemelor de sănătate.
   
Breivik şi mama sa au discutat la telefon în ultimele luni deoarece ea nu a putut să îl viziteze la închisoare din cauza problemelor de sănătate, a declarat Jordet. "Mi-a spus că au vederi ideologice complet opuse dar că au avut o relaţie mamă-fiu bună", a declarat avocatul. "El o considera o mamă bună".
   
În 2012, Tribunalul districtual din Olso l-a găsit vinovat de terorism şi crimă cu premeditare pe Breivik şi l-a condamnat la 21 de ani de închisoare, pedeapsă care poate fi extinsă dacă este considerat o ameninţare.

×
Subiecte în articol: Anders Breivik funeralii mama
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close