x close

„Nu am venit aici pentru a vă jefui ţara. Am venit să muncesc”. Românii, întâmpinaţi pe un aeroport din Marea Britanie de doi parlamentari

de D.D.    |    01 Ian 2014   •   22:11
„Nu am venit aici pentru a vă jefui ţara. Am venit să muncesc”. Românii, întâmpinaţi pe un aeroport din Marea Britanie de doi parlamentari  407 Foto: todaysinsightnews.com
Primul avion care a decolat din România către Marea Britanie, după eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii, a fost întâmpinat de parlamentarul laburist Keith Vaz şi de un coleg al acestuia, Mark Reckless, pe aeroportul din Luton, relatează The Guardian.

Parlamentarii au vrut să vadă "cu propriii ochi" procedurile care au loc în prima zi în care românii şi bulgarii au acces nerestricţionat pe piaţa muncii britanice.

Ei au găsit însă un avion plin în proporţie de trei sferturi cu persoane care se întoarceau la muncă după vacanţa de Crăciun petrecută în ţară.

La ieşirea din avion, unul dintre pasageri a confirmat că se află în Marea Britanie pentru prima dată, dar că vorbeşte engleza şi are un loc de muncă. El s-a arătat surprins de modul în care a fost primit. "Da, sunt mulţi politicieni aici. Dumnezeule. Nu am venit aici pentru a vă jefui ţara. Am venit să muncesc. Iar voi aţi deschis graniţele. Am venit să muncesc. Să fac bani şi să merg acasă".

Politicienii au afirmat că nu au fost martorii unei invazii de Anul Nou, deşi susţin că acest lucru s-ar putea întâmpla în lunile următoare. "Din discuţiile pe care le-am avut cu persoanele de aici, am constatat că multe s-au întors la muncă. Munceau deja în Marea Britanie şi s-au întors din vacanţă, aşa că nu sunt persoane care au venit pentru prima dată", a declarat parlamentarul. "Nu avem dovezi cu privire la persoane care să se grăbească să cumpere bilete pentru a ajunge pentru că este 1 ianuarie", a adăugat el.

"Dar trebuie să rezolvăm acest lucru în viitor", a conchis parlamentarul.

 
 

 

Citeşte mai multe despre:

imigranti romani
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati