Antena 3 CNN Externe O bombă nucleară se află de 40 de ani sub gheţurile Groenlandei

O bombă nucleară se află de 40 de ani sub gheţurile Groenlandei

O bombă nucleară se află de 40 de ani sub gheţurile Groenlandei
11 Noi 2008   •   08:36

Au trecut 40 de ani de când o bombă nucleară se află sub gheţurile din nordul Groenlandei. Bomba a ajuns în locul respectiv, după ce un bombardier american b-52 care transporta patru proiectile s-a prăbuşit în 1968, informează BBC.
Nici până în prezent forţele americane nu au reuşit să localizeze bomba, în ciuda căutărilor efectuate în zona bazei aeriene Thule, aflată în apropierea locului unde s-a prăbuşit avionul. Anchetatorii nu au reuşit să localizeze decât trei dintre patru bombe nucleare de la bordul aparatului de zbor.
Bombardierul american b-52 s-a prăbuşit la data de 21 ianuarie 1968 la numai câţiva kilometri de baza Thule. Operaţiunile de căutare au fost abandonate încă din luna aprilie a aceluiaşi an.
Oficialii americani consideră că radiaţiile emise de arma nucleară ar fi fost absorbite de apă şi că nu există nici un risc pentru mediu.
Iniţial, Departamentul de Stat american nu a comentat această informaţie. Ulterior, oficialii americani au declarat că toate cele patru bombe au fost distruse.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close