Antena 3 CNN Externe O serie de explozii zguduie oraşele irakiene. Cel puţin 21 de morţi

O serie de explozii zguduie oraşele irakiene. Cel puţin 21 de morţi

O serie de explozii zguduie oraşele irakiene. Cel puţin 21 de morţi
19 Apr 2012   •   13:26

Mai multe oraşe irakiene, printre care Bagdad, Kirkuk şi Samara, au fost zguduite de o serie de explozii mortale, care au lăsat în urmă cel puţin 21 de morţi şi zeci de răniţi, anunţă agenţiile de presă.

În Bagdad, poliţia locală a precizat că maşinile capcană vizau patrule de securitate, şi principala ţintă a fost ministrul Sănătăţii, Hamad Amin.

Cel puţin trei dispozitive explozive improvizate au fost detonate în capitala irakiană. Acestea au ucis două persoane şi au rănit alte 11, conform unei surse oficiale.
Alte trei maşini capcană au explodat în centrul şi nordul Bagdadului, provocând moartea a cinci oameni şi rănirea altor 13.
În districtul Al Ghazaliya, din vestul oraşului, un dispozitiv similar a sărit în aer în timp ce doi atacatori se pregăteau să îl seteze. Ambii au murit.

Poliţia a raportat un atac cu două maşini capcană în Kirkuk, la aproape 300 de km nord de Bagdad, care a ucis nouă persoane, iar alte 24 au fost rănite grav.
În oraşul Samara, tot o maşină cu explozibil la bord a omorât trei persoane şi a rănit şase civili.

Ziua de joi a fost cea mai sângeroasă în Irak, după 20 martie, atunci când atentatele puse la cale de Al-Qaeda au ucis 50 de oameni şi 255 au fost rănite.

×
Subiecte în articol: Bagdad explozii masina capcana al-Qaeda
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close