Antena 3 CNN Externe Obama: "Iranienii plătesc un preţ uriaş pentru ambiţiile nucleare"

Obama: "Iranienii plătesc un preţ uriaş pentru ambiţiile nucleare"

Obama: "Iranienii plătesc un preţ uriaş pentru ambiţiile nucleare"
19 Mar 2013   •   14:13

Preşedintele Barack Obama transmite poporului iranian că este nevoit să plătească un preţ uriaş din cauza refuzului manifestat de liderii de la Teheran, de a răspunde la îngrijorările internaţionale referitoare la programul nuclear iranian.

Remarcile Casei Albe survin odată cu celebrarea noului an persan, Nowruz, şi în preajma vizitei lui Obama în Israel, informează AP.

Vizita oficială a preşedintelui american are scopul de a îi convinge pe scepticii israelieni că SUA tratează cu seriozitate cursa de înarmare nucleară a Iranului.

Obama spune că lumea este unită în ceea ce priveşte convingerea Teheranului de a renunţa la aceste ambiţii. El spune că există soluţii practice, care ar permite Iranului să acceseze energia nucleară, dar regimul lui Ahmadinejad nu a dovedit până acum că programul său nuclear are scopuri paşnice.

Totodată, preşedintele american speră că liderii iranieni îşi vor schimba poziţia actuală, pentru ca cetăţenii acestei ţări să se bucure de facilităţile oricărei ţări civilizate.
Obama a mai spus că se fac eforturi susţinute pentru a depăşi "deceniile de neîncredere reciprocă" dintre cele două state.


×
Subiecte în articol: SUA Israel Teheran
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close