Antena 3 CNN Externe ONU îndeamnă la încetarea focului în conflictul din Fâşia Gaza

ONU îndeamnă la încetarea focului în conflictul din Fâşia Gaza

ONU îndeamnă la încetarea focului în conflictul din Fâşia Gaza
Sursa foto: Foto: militaryphotos.net
de M.Z.    |    20 Noi 2012   •   09:59

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a îndemnat marţi, la Cairo, toate părţile aflate în conflict în Fâşia Gaza "să înceteze imediat focul", în a şaptea zi a operaţiunii militare israeliene "Pilon de Apărare" împotriva unor grupări armate din Fâşia Gaza.

"Toate părţile trebuie să înceteze focul imediat. Orice nouă escaladare pune întreaga regiune în pericol", a declarat Ban Ki-moon , potrivit AFP.

"Familii şi copii mor, încă o dată, din cauza unor violenţe iraţionale", a adăugat el, subliniind că o eventuală operaţiune terestră israeliană va crea o tragedie şi mai mare.

Israelul a examinat în noaptea de luni spre marţi o propunere egipteană de armistiţiu cu Hamas, potrivit presei, cu câteva ore înaintea unei vizite a secretarului general al ONU la Ierusalim, după şase zile de bombardamente israeliene asupra Fâşiei Gaza.

Începând de la declanşarea ofensivei militare israeliene "Pilon de Apărare", prin asasinarea miercuri, la Gaza, a comandantului operaţiunilor militare Hamas Ahmad Jaabari, peste 100 de persoane au fost ucise până în prezent.

Marţi, Rusia a acuzat Statele Unite că încearcă să "obstrucţioneze" un comunicat al Consiliului de Securitate ONU privind situaţia din Fâşia Gaza.

Citeşte şi FOTOREPORTAJ cutremurător. Ce este în Gaza după şase zile de bombardament. Netanyahu a ordonat oprirea atacurilor





×
Subiecte în articol: Fasia Gaza Ban Ki-moon
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close