Antena 3 CNN Externe Cel mai lung voiaj apostolic al Papei Francisc de când se află la Vatican | Țările pe care urmează să le viziteze în acest an

Cel mai lung voiaj apostolic al Papei Francisc de când se află la Vatican | Țările pe care urmează să le viziteze în acest an

Papa Francisc va efectua primul său voiaj apostolic din acest an şi cel mai lung în cei 11 ani de pontificat. Timp de aproape două săptămâni, Suveranul Pontif va ajunge în mai multe destinații.

Cel mai lung voiaj apostolic al Papei Francisc de când se află la Vatican | Țările pe care urmează să le viziteze în acest an
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2024   •   21:08

În perioada 2 -13 septembrie suveranul va vizita Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est şi Singapore. O călătorie în Asia şi Oceania figura pe agenda papei de ceva vreme, dar au existat îndoieli având în vedere starea de sănătate fragilă a suveranului pontif, aflat la vârstă de 87 de ani.

Papa Francisc ar urma să se afle în Jakarta în perioada 3-6 septembrie, în Port Moresby şi Vanimo în perioada 6-9 septembrie, la Dili între 9 şi 11 septembrie, iar la Singapore în perioada 11-13 septembrie, a anunţat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Agenda papei pe anul acesta prevede de asemenea deplasări de câte o zi la Veneţia, pe 28 aprilie, Verona, pe 18 mai, şi Trieste, pe 7 iulie, precum şi o călătorie în Belgia, ale cărei date nu au fost confirmate, dar care este aşteptată să aibă loc în a doua jumătate a lunii septembrie.



Indonezia este ţara cu cea mai numeroasă populaţie musulmană din lume, iar cei 8 milioane de catolici reprezintă circa 3% din populaţia totală. Timorul de Est şi Filipine sunt singurele ţări din Asia predominant catolice.

În Singapore, catolicii reprezintă circa 7% din rezidenţii de peste 15 ani, potrivit unui recensământ, iar în Papua Noua Guinee, circa 26% din populaţie sunt catolici, potrivit unui raport privind libertatea religioasă alcătuit de Departamentul de Stat al Statelor Unite. 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc vizita oficiala calatorie
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close