Antena 3 CNN Externe Patru lei au fost infectați cu COVID-19, la o grădină zoologică din Singapore

Patru lei au fost infectați cu COVID-19, la o grădină zoologică din Singapore

Patru lei de la o grădină zoologică din Singapore au fost confirmați cu COVID-19. Felinele au fost plasate în izolare.

Patru lei au fost infectați cu COVID-19, la o grădină zoologică din Singapore
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    10 Noi 2021   •   14:32

Potrivit oficialilor, animalele, care fac parte dintr-o specie pe care de dispariție, au simptome ca tusea și strănutul. Angajații au solicitat testarea acestora după ce au prezentat semne de oboseală în weekend.

Se pare că virusul a fost transmis de îngrijitorii grădinii zoologice. Trei oameni au fost și ei confirmați cu COVID-19.

Felinele infectate, alături de alte cinci exemplare din parcul Night Safari, au fost plasate în izolare în bârlogul lor, a transmis serviciul veterinar guvernamental, potrivit France24.com.

"Toţi leii sunt în stare bună, alerţi şi activi", a declarat Sonja Luz, de la Mandai Wildlife Group, organizaţia care administrează majoritatea grădinilor zoologice din ţară.

"Ne aşteptăm ca aceştia să se recupereze bine doar cu un tratament adjuvant," a adăugat aceasta. 

Parcul Night Safari este o grădină zoologică în aer liber, care găzduiește sute de animale, iar vizitatorii pot veni și noaptea.

Totodată, un leu african de la Grădina Zoologică din Singapore, adiacentă Night Safari, a început să prezinte și el semne de boală și urmează să fie testat.

Riscul ca animalele să transmită virusul la oameni este scăzut. Atât Grădina Zoologică din Singapore, cât și Night Safari rămân deschise, deși expozițiile cu lei au fost închise temporar.

Nu este prima dată când animalele sunt infectate cu SARS - CoV - 2. La grădinile zoologice din SUA, leii, tigrii sau maimuțele au fost confirmate cu virusul. De asemenea, au fost cazuri în care pisicile și câinii au luat COVID-19.

În prezent, Singapore se confruntă cu cel mai sever val al pandemiei, raportând zilnic între 2.000 și 3.000 de cazuri de infectare.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close