Antena 3 CNN Externe Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind mașinile electrice: "Acest entuziasm a stagnat"

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind mașinile electrice: "Acest entuziasm a stagnat"

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă a administrației sale privind vehiculele electrice.

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind mașinile electrice: "Acest entuziasm a stagnat"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    28 Noi 2023   •   22:26

Demersul vizează în special standardele de emisii de gaze de eșapament impuse de administrația Biden de la începutul acestui an, care sunt cele mai aspre reglementări federale de acest tip emise vreodată, arată Fox Business.

Conform reglementărilor propuse de Agenția pentru Protecția Mediului (EPA), majoritatea achizițiilor de vehicule noi vor fi din cele electrice în decurs de un deceniu.

"Aceste vehicule sunt ideale pentru multe persoane și credem că atractivitatea lor va crește în timp", au scris dealerii în scrisoarea adresată lui Biden.

Citește și: Ţara europeană care renunţă la subvențiile pentru mașinile electrice. Motoarele clasice revin în prim plan!

"Realitatea, însă, este că cererea de vehicule electrice din prezent nu ține pasul cu afluxul mare de BEV-uri (vehicule electrice cu baterii) care sosesc la dealerii noștri, determinat de reglementările actuale. BEV-urile se îngrămădesc pe loturile noastre", au mai arătat dealerii auto în scrisoarea lor deschisă.

"Anul trecut, existau multe speranțe și multă agitație în legătură cu vehiculele electrice", continuă scrisoarea. "Dar acest entuziasm a stagnat. Astăzi, oferta de BEV-uri nevândute este în creștere, deoarece acestea nu se vând nici pe departe la fel de repede cum ajung la dealerii noștri - chiar și cu reduceri mari de preț, stimulente din partea producătorilor și stimulente guvernamentale generoase", au mai precizat dealerii.

Scrisoarea a mai menționat că există multe probleme cu care se confruntă industria vehiculelor electrice, cum ar fi lipsa infrastructurii de încărcare, instabilitatea rețelei energetice și lipsa unor rezerve de minerale fiabile, vitale pentru bateriile vehiculelor electrice.

Pe de altă parte Joe Biden și-a stabilit anterior obiectivul de a se asigura că 50% dintre mașinile achiziționate sunt electrice până în 2030. Liderul de la Casa Albă a declarat că normele vor oferi o „cale clară pentru o creștere continuă a vânzărilor de vehicule electrice".

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close