Antena 3 CNN Externe Piaţa Taksim a răsunat, din nou, a REVOLUŢIE: "Acesta este doar începutul!"

Piaţa Taksim a răsunat, din nou, a REVOLUŢIE: "Acesta este doar începutul!"

Piaţa Taksim a răsunat, din nou, a REVOLUŢIE: "Acesta este doar începutul!"
Sursa foto: Foto: blogs.ft.com
28 Dec 2013   •   10:28

Mii de oameni au fost înlăturaţi de poliţiştii turci, care au intervenit în forţă pentru a elibera străzile. 70 de protestatari au fost reţinuţi în urma ciocnirilor, iar alţi câţiva zeci au ajuns la spital. Manifestanţii au ieşit în stradă pentru a cere demisia guvernului corupt.

În urma izbucnirii scandalului, prim-ministrul turc a înlocuit zece din cei 26 de miniştri din cabinetul său. Criza politică a determinat căderea lirei turceşti şi a bursei de la Istanbul.

Piaţa Taksim, centrul demonstraţiilor anti-guvernamentale din această vară, a fost din nou eliberată de forţele de ordine. Oamenii legii au intervenit cu blindate, tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a elibera străzile.

Încolţiţi, manifestanţii s-au refugiat pe o stradă din apropiere, dar au continuat cu o forţă mai mare ca niciodată să îi atace pe jandarmi. În faţa asaltului blindatelor, protestatarii au dat înapoi, după două ore de ciocniri violente.

Printre răniţi s-a aflat şi un corespondent al televiziunii Russia Today, care a inhalat gaze lacrimogene.

Accesul în piaţa Taksim a fost din nou interzis, de teama unor noi proteste.

Mii de oameni au mărşăluit purtând bannere cu mesaje precum "Doar revoluţia poate curăţa această mizerie!" şi "Acesta este doar începutul!

Valul de proteste a denunţat guvernul corupt, căruia i-a cerut demisia, după ce trei miniştri au demisionat în urma unui amplu scandal murdar. Drept replică, prim-ministrul turc a schimbat zece din totalul de 26 de miniştri din cabinetul său.



×
Subiecte în articol: Piata Taksim proteste turcia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close