Antena 3 CNN Externe Planul de redresare economică a Statelor Unite 2021. Cum se împart cele 1.9 trilioane de dolari

Planul de redresare economică a Statelor Unite 2021. Cum se împart cele 1.9 trilioane de dolari

Ajutoarele prevăzute în planul american de redresare cuprind o plată directă de 1400 de dolari pentru persoane fizice, o alocaţie de şomaj de 400 de dolari care va putea fi acordată până la 29 august şi alte beneficii pentru cei care au probleme în achitarea chiriei şi ratelor la locuinţe.

Planul de redresare economică a Statelor Unite 2021. Cum se împart cele 1.9 trilioane de dolari
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    12 Mar 2021   •   11:21

Planul include 1 trilion de dolari pentru gospodării

Propunerea prevede 415 miliarde de dolari pentru lupta împotriva epidemiei de COVID-19 şi 440 de miliarde de dolari pentru micile afaceri, potrivit CNBC. 

20 de miliarde de dolari vor fi investite în campania de vaccinare, inclusiv pentru organizarea de centre pentru vaccinare în masă şi crearea unităţilor mobile pentru zonele izolate.

Planul lui Biden prevede 50 de miliarde de dolari pentru extinderea testărilor şi 130 de miliarde de dolari pentru sprijinirea şcolilor spre a fi redeschise în primăvară. Prin acest plan vor fi angajaţi 100.000 de lucrători sanitari care să urmărească contactele în cazul infecţiilor.

Cu aproximativ 11 milioane de şomeri în ţară, beneficiile acestora vor crește la 400 de dolari pe săptămână, de la 300 de dolari cât este în prezent ajutorul. De această măsură se vor bucura cele 18 milioane de americani care încasează în prezent ajutor de șomaj.

Joe Biden a semnat planul gigantic de 1.900 miliarde de dolari pentru relansarea economică a SUA: Mesajul președintelui pentru americani

Joe Biden a semnat joi planul gigantic de relansare economică în SUA, în valoare de 1.900 miliarde de dolari la un an de la debutul crizei sanitare. Ajutorul de stat include ajutoare financiare pentru populaţie, fonduri pentru combaterea virusului, dar şi pentru afacerile mici afectate de COVID-19.

La un an de la începutul pandemiei, preşedintele Statelor Unite s-a adresat poporului şi a reflectat asupra acestei perioade. Biden a vorbit despre sacrificiile pe care oamenii au fost nevoiţi să le facă în această perioadă şi a anunţat numărul victimelor răpuse de coronavirus într-un an, peste 527 de mii de americani.

Totodată, liderul Statelor Unite a anunţat că toate statele au fost instruite să înceapă vaccinarea populaţiei adulte până la 1 mai şi speră la o revenire urşoară la normalitate până la Ziua Independenţei.

Joe Biden: Am nevoie să vă vaccinaţi când vă vine rândul

"Până acum, numărul morţilor în Statele Unite ale Americii a ajuns la 527.726. Asta înseamnă mai multe vieţi pierdute decât în Primul Război Mondial, în cel de-Al Doilea Război Mondial, în Războiul din Vietnam şi în tragedia din 11 septembrie la un loc.

Am nevoie ca voi să vă vaccinaţi când vă vine rândul şi când aveţi oportunitatea. Trebuie să vă ajutaţi familia, prietenii şi vecinii să se vaccineze şi ei.

Dacă facem asta, dacă fiecare îşi face partea până pe 4 iulie, există o şansă mare ca voi să sărbătoriţi Ziua Independenţei la un grătar în curte alături de familie şi prieteni." a fost apelul făcut de către Joe Biden.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close