Antena 3 CNN Externe Un pod de 3 kilometri s-a prăbușit în apă, cu tot cu oameni și mașini, după ce a fost lovit de o navă, în orașul Baltimore din SUA. Momentul a fost filmat

Un pod de 3 kilometri s-a prăbușit în apă, cu tot cu oameni și mașini, după ce a fost lovit de o navă, în orașul Baltimore din SUA. Momentul a fost filmat

Un pod s-a prăbușit, în întregime, în apă, după ce a fost lovit de o navă cargou, în orașul american Baltimore. Imaginile publicate pe rețelele sociale au surprins momentul șocant.

Un pod de 3 kilometri s-a prăbușit în apă, cu tot cu oameni și mașini, după ce a fost lovit de o navă, în orașul Baltimore din SUA. Momentul a fost filmat
Sursa foto: X/ BNO News
de Mia Lungu    |    26 Mar 2024   •   09:52

Update 13:00 Casa Albă "monitorizează îndeaproape" situația după prăbușirea podului din Baltimore, se arată într-un comunicat oficial.

"Inimile noastre sunt alături de familiile celor care rămân dispăruți în urma acestui incident oribil", se arată în comunicat.

"Paza de Coastă a SUA desfășoară operațiuni de căutare și salvare a celor care au rămas dispăruți în urma prăbușirii podului".

Acesta adaugă că înalți oficiali ai Casei Albe sunt "în contact cu guvernatorul și primarul pentru a le oferi orice asistență federală de care au nevoie", precizând că nu există niciun indiciu privind "vreo intenție nefastă".

Șeful pompierilor din Baltimore declară: "Pot să vă spun că sonarul nostru a detectat prezența unor vehicule scufundate în apă", dar adaugă că nu poate confirma încă un număr.

El spune că echipajul se află încă la bordul navei care a lovit podul. "Suntem în comunicare cu Paza de Coastă", adaugă el.

Echipei sale i s-a spus că unii muncitori se află încă pe pod, dar că încă nu pot confirma acest lucru.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu podul Francis Scott Key din Baltimore.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Update 12:30 "Sunt oameni în apă pe care trebuie să îi scoatem", spune primarul din Baltimore.

Primarul Scott respinge o întrebare referitoare la momentul în care podul ar putea fi reconstruit.

"Chiar acum sunt oameni în apă pe care trebuie să-i scoatem", spune Scott. El continuă spunând că scena prăbușirii podului "arată ca un film de acțiune".

"Niciodată nu te-ai fi gândit că vei vedea podul Key prăbușindu-se așa", adăugând că "focusul nostru ar trebui să fie salvarea de vieți".

Update 12:00 Două persoane au fost scoase din apă, una în stare gravă.

Șeful poliției din Baltimore, James Wallace, a declarat că două persoane au fost salvate din apă.

"O persoană a refuzat serviciul și a refuzat transportul, în esență acea persoană nu a fost rănită", spune el.

"Cu toate acestea, a existat o altă persoană care a fost transportată la un centru local de traume și care se află într-o stare foarte gravă."

Update 11:00 Un tractor cu remorcă de mari dimensiuni se afla pe podul Francis Scott Key în momentul în care s-a prăbușit, a declarat Departamentul de pompieri al orașului Baltimore pentru CBS News.

Departamentul spune că în apa din jurul navei care a lovit podul se afla multă motorină.

Acesta adaugă că "echipa de scufundări și salvare a sosit la fața locului pentru a localiza persoanele" din apă - ultima actualizare a acestuia spunea că se crede că până la 20 de muncitori ar fi căzut în râu.

Update 10:10 Un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Baltimore a confirmat că prăbușirea podului din Baltimore este un "eveniment cu victime în masă".

Numărul victimelor nu a fost confirmat încă, dar vă vom aduce în scurt timp ultimele noutăți.

Update 10:00 Podul Key Bridge din orașul american Baltimore a fost lovit de portcontainerul Dali, sub pavilion Singapore, potrivit datelor de urmărire a navelor.

Nava are o lungime de 300 de metri și se îndrepta spre Colombo, în Sri Lanka.

Pe radarele marine, Dali a plecat de la terminalul din Port Breeze în jurul orei 12:45 ET (4:45 GMT).

Acesta s-a deplasat spre podul Francis Scott Key, dar a devenit staționar în dreptul podului 45 de minute mai târziu.

Radarele de trafic aerian arată că elicopterele poliției au survolat zona în mod repetat.

Știrea inițială: Un pod din orașul american Baltimore s-a prăbușit în întregime în râul Patapsco, după ce a fost lovit de o navă cargou de tip portcontainer.

Departamentul de pompieri din Baltimore se află în prezent la fața locului. Aceștia spun că șapte persoane și mai multe vehicule au căzut în apă când podul s-a prăbușit.

Pompierii spun că un vas mare a lovit o coloană a podului Francis Scott Key Bridge în jurul orei 01:30 ET (05:30 GMT)

Videoclipurile de pe rețelele de socializare arată podul căzând în apă, la începutul acestei dimineți.

Toată circulația este deviată, a transmis Autoritatea de Transport din Maryland (MTA).

Nu au fost raportate victime deocamdată, iar în prezent este în desfășurare o amplă operațiune de salvare și recuperare, potrivit BBC.

Primarul orașului Baltimore, Brandon Scott, a declarat că este la curent cu incidentul de pe podul Francis Scott Key din oraș și că este în contact cu autoritățile locale.

"Sunt la curent cu incidentul de la Podul Key și sunt în drum spre el... Personalul de urgență se află la fața locului, iar eforturile sunt în curs de desfășurare", a spus acesta.

×
Subiecte în articol: pod prabusit Baltimore SUA lovit vas
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close