Antena 3 CNN Externe Politician german: Mulţi români ajunşi în Germania nu au niciun fel de pregătire

Politician german: Mulţi români ajunşi în Germania nu au niciun fel de pregătire

Politician german: Mulţi români ajunşi în Germania nu au niciun fel de pregătire
Sursa foto: Foto: qz.com
de S.T.    |    06 Ian 2014   •   18:26

Secretarul general al CSU, Andreas Scheuer, a declarat, luni, că muncitorii calificaţi sunt bineveniţi în ţara sa, dar a precizat că 46% din românii şi bulgarii ajunşi în Germania după 2007 nu au niciun fel de pregătire profesională.

"Institutul pentru piaţa muncii şi cercetare profesională a Agenţiei Federale pentru Muncă a estimat că în 2014 vor fi până la 180.000 de imigranţi din România şi Bulgaria, după deschiderea pieţei muncii. Există deja strigăte de ajutor în acest sens de mai bine de un an, printre altele de la oraşe şi comune", a declarat Andreas Scheuer, luni, într-un interviu acordat Die Welt.

Potrivit acestuia, trebuie restrâns accesul imigranţilor la sistemul de asigurări sociale.

"Spunem ?Da? libertăţii de circulaţie. Muncitorii calificaţi sunt bineveniţi. Economia germană are nevoie de ei. Dar, potrivit cifrelor Agenţiei Federale pentru Muncă, 46% din românii şi bulgarii, care au venit în Germania după 2007, nu au niciun fel de pregătire profesională. De ce trebuie să devină Germania atelierul de reparaţii al Europei? De ce trebuie să importăm în Germania problemele altor ţări?", a declarat secretarul general al CSU.

Andreas Scheuer este al doilea politician de dreapta care încinge dezbaterile din Germania pe tema muncitorilor români şi bulgari, după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii de la 1 ianuarie.

"Imigranţii care vin în Germania doar pentru Hartv IV (indemnizaţii de şomaj), alocaţii pentru copii şi asigurări de sănătate trebuie trimişi rapid în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple trebuie să ne gândim la amprentarea lor", a declarat, vineri, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, Elmar Brok, pentru cotidianul Bild.

Ponta: Brok e demagog, iresponsabil, populist. Ca şi Macovei, are o gândire nazistă, fascistă

Citeşte şi:

Cătălin Ivan: Cei care cer amprentarea românilor ar trebui să se întoarcă în Evul Mediu

Europarlamentarul care vrea AMPRENTAREA românilor este fan al lui Bivolaru. A apelat la serviciile unei prostituate, în timp ce era într-o vizită oficială


×
Subiecte în articol: romani Bulgari
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close