Antena 3 CNN Externe Portugalia consideră "inacceptabilă" propunerea de buget european

Portugalia consideră "inacceptabilă" propunerea de buget european

Portugalia consideră "inacceptabilă" propunerea de buget european
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    20 Noi 2012   •   08:43

După guvernele din Spania, Polonia şi Franţa, executivul din Portugalia califică drept "inacceptabil" proiectul de buget al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020.

Proiectul avansat de preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, prevede reduceri severe ale fondurilor pentru coeziune şi ale ajutoarelor pentru fermieri.

Ministrul portughez de Externe a declarat că ţara sa "va negocia cu fermitate" la reuniunea la nivel înalt pe tema bugetului, care începe joi la Bruxelles. "Este important să ajungem la un acord, dar nu la orice fel de acord", a adăugat ministrul Paulo Portas.

Un summit asupra bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 urmează să se desfăşoare la Bruxelles, începând de joi, într-o ambianţă ce se anunţă tensionată. Herman van Rompuy a recomandat săptămâna trecută reducerea cu 75 de miliarde de euro a propunerii de buget în valoare de 1.033 de miliarde euro, avansată de Comisia Europeană.

Preşedintele Consiliului European vrea să reducă cu 29,5 miliarde de euro creditele de plată solicitate pentru politica de coeziune şi cu 25,5 miliarde ajutoarele pentru Politica Agricolă Comună (PAC), opţiune respinsă de ţări ca Polonia, România, Franţa sau Spania.


 

×
Subiecte în articol: Portugalia Herman Van Rompuy
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close