Antena 3 CNN Externe Presa rusă: 11 marinari de pe Arctic Sea au revenit acasă

Presa rusă: 11 marinari de pe Arctic Sea au revenit acasă

Presa rusă: 11 marinari de pe Arctic Sea au revenit acasă
Sursa foto: Arctic Sea
31 Aug 2009   •   10:28

Mai mulţi marinari de pe vasul Arctic Sea au revenit acasă. Aceştia au fost interogaţi de autorităţile ruse cu privire la misterioasa dispariţie a navei, au informat posturile ruse de televiziune citate de Associated Press.

Marinarii au ajuns în localitatea Arhanghelsk, sâmbătă seara. Potrivit lui Mihail Voitenko, redactorul-şef al buletinului maritim rus Sovfraht, 11 membri ai echipajului au ajuns acasă.

În prezent, nava Arctic Sea navighează către portul rus Novorosiisk. La bordul navei se mai află patru marinari.

Povestea Arctic Sea a început după ce nava a părăsit un port finlandez pe 23 iulie şi a dispărut la scurt timp. Mai mult de 20 de ţări, în cooperare cu Interpoul au participat la căutarea navei ce transporta o încărcătură de cherestea în valoare de peste un milion de euro. Echipajului vasului sub drapel maltez şi deţinut de o companie rusească avea cursul stabilit spre Africa.

Unii experţi cred că Arctic Sea nu transporta doar lemn finlandez, aşa cum s-a afirmat, ci şi arme sau chiar droguri. S-a emis chiar ipoteza că răpirea ar fi doar un episod din luptele pentru putere între clanurile rivale de la Moscova, iar Kremlinul ar fi fost nevoit să intervină pentru a preveni un scandal internaţional.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: marinari
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close