Antena 3 CNN Externe Preşedintele Comisiei Europene: România trebuie acceptată cât mai rapid în spaţiul Schengen

Preşedintele Comisiei Europene: România trebuie acceptată cât mai rapid în spaţiul Schengen

Preşedintele Comisiei Europene: România trebuie acceptată cât mai rapid în spaţiul Schengen
Sursa foto: Foto: Facebook/ European Commission
13 Sep 2017   •   12:23

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susținut miercuri, discursul anual despre starea Uniunii Europene, ocazie cu care a precizat că România şi Bulgaria trebuie acceptate cât mai rapid în spaţiul de liberă circulaţie Schengen.

"Este timpul să aducem România şi Bulgaria în zona Schengen. Şi Croaţia trebuie adusă în Schengen, dupa ce îndeplineşte condiţiile tehnice. Croaţia merită calitatea de membru deplin, dacă vrem ca UE să ne unească continentul, mai degrabă decât să îl împartă. Trebuie să menţinem o perspectivă credibilă pentru deschidere către ţările din Balcanii de Vest. UE va avea mai mult de 27 de state membre", a spus Juncker.

Citiți și: Juncker vrea summit european la Sibiu, în 2019. Ioan Mircea Pașcu: „Țara noastră are astfel șansa de a se plasa pe harta mariilor decizii continentale”

"Europa se întinde din Spania către Bulgaria. Europa trebuie să respire cu ambii plămâni: plămânul estic şi plămânul vestic. Altfel, continentul nostru se va sufoca", a mai declarat președintele Comisiei Europene. 

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close