Antena 3 CNN Externe Primarul Londrei se teme de o "invazie" a românilor în 2014. Ce măsuri a solicitat oficialul britanic

Primarul Londrei se teme de o "invazie" a românilor în 2014. Ce măsuri a solicitat oficialul britanic

Primarul Londrei se teme de o "invazie" a românilor în 2014. Ce măsuri a solicitat oficialul britanic
Sursa foto: Foto: Intact Images
31 Ian 2013   •   12:18
Primarul Londrei solicită Guvernului britanic noi măsuri împotriva imigranţilor bulgari şi români. Boris Johnson se teme că un număr mare de români şi bulgari ar putea „invada” Marea Britanie în 2014, informează Daily Express.

Oficialul britanic a avertizat că pot apărea probleme "semnificative" la nivelul capitalei Marii Britanii după anularea restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor, în decembrie.

Este importantă "analizarea impactului accesului României şi Bulgariei" fără îngrădire în Marea Britanie, a subliniat Johnson, sugerând că, în opinia sa, este necesar ca miniştrii britanici să încerce să renegocieze prevederile curente care permit imigranţilor din cele două foste ţări comuniste, membre ale Uniunii Europene (UE), să trăiască şi muncească în Regatul Unit începând din ianuarie 2014.

"Vom susţine venirea unor persoane talentate, dar sunt îngrijorat că migrarea din România şi Bulgaria, dacă nu va fi gestionată cum trebuie, va conduce la o creştere a cazurilor celor care dorm sub cerul liber", ca atunci când au fost anulate restricţiile impuse la aderare altor ţări europene, a mai spus primarul Londrei.

Potrivit Daily Express, "29 de milioane de bulgari şi români vor obţine dreptul de a trăi şi munci fără restricţii în marea Britanie, în 2014.

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close