Antena 3 CNN Externe Primul restaurant de tip fast food a fost deschis la Phenian, în Coreea de Nord

Primul restaurant de tip fast food a fost deschis la Phenian, în Coreea de Nord

Primul restaurant de tip fast food a fost deschis la Phenian, în Coreea de Nord
Sursa foto: fast food
26 Iul 2009   •   11:27

Nimic nu poate sta în calea globalizării, nici chiar controlul strict dintr-un regim totalitar cum este cel din Coreea de Nord. Primul restaurant de tip fast-food, simbol al culturii occidentale, a fost deschis la Phenian, relatează AFP.

Restaurantul, deschis în iunie, în colaborare cu o firmă din Singapore, se numeşte Samtaseong şi serveşte hamburgeri şi alte sandviciuri specifice lanţurilor fast-food. Cu toate acestea, hamburgerii nu sunt numiţi astfel, denumirile lor fiind adaptate la cultura nord-coreeană. La Samtaseong se pot găsi astfel sandviciuri numite ?carne de vită tocată şi pâine?, ?carne de peşte tocată şi pâine? sau ?legume şi pâine?. Cartofii prăjiţi au fost înlocuiţi de Kimchi, mâncarea tradiţională coreeană, din legume marinate.

Nu se ştie însă câţi dintre nord coreeni îşi vor putea permite să mănânce la acest restaurant, în condiţiile în care un hamburger costă 1,2 euro, adică aproximativ jumătate din salariul mediu zilnic.

Primul fast food din Coreea de Nord vine după ce în martie liderul Kim Jong-Il şi-a dat acordul pentru deschiderea primului restaurant italian din ţara sa.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close