Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Mexic, după masacrarea unui grup de 43 de studenţi. Porţile palatului prezidenţial, incendiate

Proteste violente în Mexic, după masacrarea unui grup de 43 de studenţi. Porţile palatului prezidenţial, incendiate

Proteste violente în Mexic, după masacrarea unui grup de 43 de studenţi. Porţile palatului prezidenţial, incendiate
Sursa foto: Foto: businessinsider.com
10 Noi 2014   •   08:36

Porţile palatului prezidenţial din capitala mexicană au fost incendiate de protestatari indignaţi de reacţia autorităţilor la cazul unui grup de 43 de studenţi, masacraţi într-un oraş de provincie.

Manifestanţii cer în primul rând demisia procurorului general al Mexicului, după o replică nefericită a acestuia la o conferinţă de presă.

Manifestaţia a fost, la început, paşnică dar, la final, câţiva tineri s-au desprins din mulţime şi au incendiat poarta de lemn a palatului preşedinţiei mexicane. Poliţiştii au reuşit cu greu să-i respingă.

Cel puţin două persoane au fost rănite. Incidentul a urmat după violenţe şi mai grave, produse în statul Guerrero, din sud-vestul ţării. Aici mai multe vehicule au fost, şi ele, incendiate.

Protestele care au cuprins toată ţara au fost declanşate după un masacru. Acum şase săptămâni, 43 de studenţi au dispărut fără urmă chiar în statul Guerrero.

Ancheta a bătut pasul pe loc şi abia acum s-a aflat că tinerii au fost ucişi, iar cadavrele incinerate de membrii unei bande criminale. Masacrul a fost ordonat de un politician local, în prezent arestat.

Faptele au fost confirmate de procurorul general într-o conferinţă de presă pe care, asaltat de întrebări, a încheiat-o cu o gafă.

Vorbele procurorului au dezlănţuit un val de reacţii pe reţelele sociale. Mexicanii spun că şi ei s-au săturat de violenţă, nedreptate şi corupţie. În ultimii ani, aproape 100.000 de oameni au fost ucişi în atacuri ale grupărilor criminale pe care nimeni nu pare să le poată aduce în faţa justiţiei.

×
Subiecte în articol: Mexic
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close