Antena 3 CNN Externe Putin convoacă în ședință Consiliul de Securitate al Federației Ruse, la o zi după ce a cerut "o schimbare" în războiul din Ucraina

Putin convoacă în ședință Consiliul de Securitate al Federației Ruse, la o zi după ce a cerut "o schimbare" în războiul din Ucraina

Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Federației Ruse.

Putin convoacă în ședință Consiliul de Securitate al Federației Ruse, la o zi după ce a cerut  "o schimbare" în războiul din Ucraina
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2022   •   14:33

Reuniunea se desfășoară miercuri după-amiază și la ea participă membrii permanenți ai acestei structuri, a comunicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ședința Consiliului de Securitate precede un alt eveniment, în care Putin va discuta cu șefilor serviciilor de informații și de securitate din statele aliate Rusiei, transmite Antena 3 CNN.

Aceste reuniuni vin după ce liderul de la Kremlin a cerut actualizarea reglementărilor, pe fondul eșecurilor militare recente înregistrate de Moscova în Ucraina.

Rusia notifică SUA cu privire la exercițiul nuclear GROM

SUA au fost înștiințate de Rusia că aceasta din urmă va efectua exercițiul nuclear anual numit GROM.

Acesta ar urma să aibă loc în Marea Barents.

"Statele Unite au fost înștiințate şi, așa cum am evidențiat anterior, acesta este un exercițiu anual de rutină efectuat de Rusia", a declarat marți seară generalul american Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Din acest punct de vedere, Rusia se conformează obligațiilor anuale în materie de control al armamentului şi angajamentelor în materie de transparență", a subliniat oficialul american, fără a oferi detalii despre programul exercițiilor strategice ruse.

Se estimează că exercițiile vor include teste cu rachete balistice.

Exercițiile Rusiei intervin pe fondul tensiunilor cu Statele Unite și NATO, din cauza invaziei în Ucraina.

Alianța Nord-Atlantică a efectuat săptămâna trecută propriile exerciții nucleare anuale.

Vladimir Putin anunță o schimbare în războiul purtat de Rusia în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a spus, marți, că este necesară "actualizarea" procedurilor și a reglementărilor pentru războiul din Ucraina.

Schimbările sunt necesare pentru succesul "operațiunii militare speciale", a arătat președintele rus, citat de CNN.

"Este nevoie de actualizări la nivelul procedurilor, al mecanismelor de reglementare, al economiei în ansamblu și al industriilor, luate individual", a spus Putin, conform unei declarații difuzate de Kremlin.

Președintele rus și-a formulat cerințele la prima reuniune a nou-constituitului Consiliul de Coordonare.

"Problemele privind actualizarea și îmbunătățirea procedurilor administrative au fost discutate de multe ori, dar în prezent situația este de așa natură încât acestea trebuie reexaminate din nou", a estimat Putin.

Radu Tudor: "Anunțul lui Putin ar putea fi premergător mobilizării generale"

"Este nevoie de o amplă coordonare între toate structurile, între blocurile economice și de putere, dar și între regiuni", a adăugat el.

Noua poziție exprimată de președintele rus vine în contextul mai multor eșecuri militare ale armatei ruse în Ucraina, inclusiv în regiunile pe care Moscova susține că le-a anexat în septembrie.

"Sunt indicii că este posibilă o mobilizare generală în Rusia și recunoașterea oficială - de către Moscova - a războiului pe care Rusia îl poartă în Ucraina", a comentat realizatorul și analistul militar Radu Tudor.

Rusia a trecut recent printr-o așa-numită mobilizare parțială, care a determinat un exod al bărbaților vizați de încorporare.

Rușii au fugit de războiul lui Putin prin statele învecinate.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin consiliul de securitate
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close