Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: "Atacurile cu drone ucrainene vor schimba paradigma acestui război sângeros" 

Radu Tudor: "Atacurile cu drone ucrainene vor schimba paradigma acestui război sângeros" 

Analistul militar și realizatorul de televiziune Radu Tudor a comentat, la Antena 3 CNN, situația cu care se confruntă Rusia pe propriul teritoriu, după ce Moscova a acuzat Kievul că a lansat un val de atacuri cu drone asupra unor obiective de infrastructură.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2023   •   15:30

"Ucraina își mărește capacitățile de lovire printr-o adaptare la acest război sângeros. Identifică, pe baza capacității satelitare proprii sau puse la dispoziție de occidentali, acele locații logistice și de concentrare de trupe și tehnică militară rusească de pe teritoriul Ucrainei.

Acest lucru le permite să lovească țintit, cu capacități pe care le dezvoltă în ultimele șase luni de zile. 

Evident, aceste drone de producție ucraineană sau cele de producție turcească, Bayraktar, pot lovi aceste ținte și pot fi extrem de eficiente. Până în momentul de față am văzut că astfel de operațiuni au fost făcute ceva mai rar.

Dar în ultimele două săptămâni, zeci de ținte rusești de pe teritoriul Ucrainei sau chiar de pe teritoriul Rusiei au fost lovite, ceea ce va schimba un pic paradigma acestui război sângeros declanșat de Rusia", a spus Radu Tudor la Antena 3 CNN.

Citeșe și: Ucraina, declarație în premieră după atacurile cu drone din Rusia: "Este o axiomă! Sunt facilitate de OZN-uri!"

El a comentat și scenariul propagat de Ministerul rus de Externe, potrivit căruia Ucraina ar pregăti "provocări cu substanțe radioactive" în vecinătatea teritoriului separatist Transnistria din Republica Moldova.

"Ministerul de Externe de la Moscova nu mai are de mult legătură cu diplomația. Ei sunt subordonați total FSB-ului, moștenitorul KGB. Și de aici vin aceste operațiuni de tip 'Matrioșka': ei acuză ucrainienii de ceea ce pregătesc, ei înșiși, să facă: și anume, lovituri asupra teritoriul Republicii Moldova, anexarea Transnistriei, încercarea de a face o joncțiune între forțele de ocupație rusești din Transnistria și forțele invadatoare din Ucraina.

În momentul în care vedem astfel de semnale la Moscova, să fim convinși că, în baza experiențelor anterioare - și au fost câteva zeci până în momentul de față - mesajele de genul acesta de la Moscova demonstrează că ei pregătesc ceva și, de cele mai multe ori, îi acuză pe ucrainieni și pe moldoveni de ceea ce chiar ei sunt gata să facă. Așadar, atacuri cu substanțe radioactive, cu substanțe chimice", a conchis analistul militar.

Foto: demonstrație de zbor cu dronă surprinsă în regiunea ucraineană Zaporojie, 15 februarie 2023

×
Subiecte în articol: radu tudor drone Ucraina Rusia Transnistria
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close