Antena 3 CNN Externe Compania Ralph Lauren și-a cerut scuze după ce soţia preşedintelui mexican a acuzat-o că a plagiat motive indigene

Compania Ralph Lauren și-a cerut scuze după ce soţia preşedintelui mexican a acuzat-o că a plagiat motive indigene

Compania americană de modă de lux Ralph Lauren și-a cerut scuze după ce a fost acuzată de Beatriz Gutierrez, soția președintelui Mexicului și șefa unei comisii pentru afaceri culturale, că a plagiat modele indigene din țara sa.

Compania Ralph Lauren și-a cerut scuze după ce soţia preşedintelui mexican a acuzat-o că a plagiat motive indigene
Sursa foto: Instagram/ Beatriz Gutierrez
de Mia Lungu    |    21 Oct 2022   •   11:38

Ieri, Beatriz Gutierrez a postat pe Instagram o fotografie cu o jachetă Ralph Lauren despre care a spus că și-a însușit modelele popoarelor Contla și Saltillo din Mexic.

La momentul postării, haina se vindea în anumite magazine cu 360 de dolari (368 de euro), potrivit dw.com.

"Hei, Ralph: Ne-am dat deja seama că îți plac cu adevărat modelele mexicane. Cu toate acestea, copiind aceste modele, comiți un plagiat și, după cum știi, plagiatul este ilegal și imoral.", a scris Gutierrez.

"Măcar recunoașteți-o", a adăugat ea. "Și să sperăm că veți compensa comunitățile originale care fac această muncă cu dragoste și nu pentru un profit de milioane de dolari."

View this post on Instagram

A post shared by Beatriz Gutiérrez Müller (@beatrizgutierrezmuller)

La câteva ore după postare, compania Ralph Lauren a prezentat scuze, într-o declarație pentru Reuters, și s-a declarat "surprinsă" că produsul se afla încă la vânzare, după ce a emis o directivă de a-l retrage din magazine în urmă cu câteva luni.

"Ne pare profund rău că s-a întâmplat acest lucru și, ca întotdeauna, suntem deschiși la dialog despre cum putem face mai bine", a spus compania de modă într-un comunicat.

Ralph Lauren a promis că toate produsele noi care vor folosi modele indigene în viitor, după colecția de vară 2023, vor fi create după un model de "credit și colaborare".

×
Subiecte în articol: Ralph Lauren plagiat indigene
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close