Antena 3 CNN Externe Război interstatal SUA: Arizona ameninţă că opreşte curentul pentru LA

Război interstatal SUA: Arizona ameninţă că opreşte curentul pentru LA

Război interstatal SUA: Arizona ameninţă că opreşte curentul pentru LA
Sursa foto: los angales
20 Mai 2010   •   18:47

Arizona ar putea opri livrarea de electricitate spre Los Angeles ca protest la boicotul economic lansat contra controversatei legi a imigraţiei.
Los Angeles primeşte circa 35 procente din eletricitatea sa din Arizona, ceea ce înseamnă că un sfert din al doilea oraş american să fie lăsat în beznă.
Politicienii din oraş au votat săptămâna trecută să impună un boicot contra Arizonei ce va afecta contracte de circa 8 milioane de dolari cu acest stat. De asemenea, oficialii oraşului vor opri călătoriile spre Arizona.
Drept răspuns, comisarul pe servicii publice din Arizona a ridicat problema ca statul să oprească curentul pentru Los Angeles .
Într-o scrisoare, Gary Pierce, membru al Comisiei Corporaţiei Arizona scria că "dacă un boicot economic este cu adevărat ce doriţi, voi fi bucuros să încurajez utilităţile din Arizina să renegocieze acordurile de electricitate pentru ca Los Angeles să nu mai primească curent din Arizona.
Dacă totuşi descoperiţi că îi lipseşte Consiliului oraşului puterea covingerilor sale de a stinge lumina în Los Angeles şi să boicoteze centrala din Arizona, reconsideraţi-vă tentativa de dăuna economiei Arizonei."
Pierce consideră că dacă Los Angeles este serios în legătură cu boicotul şi nu doar pozează, atunci ar trebui să se gândească să îşi livreze singur curentul.
Electricitatea vine de la centrală pe cărbuni din nordul Arizonei, una nucleară lângă Phoenix, şi două hidrocentrale.
O declaraţie a primarului din Los Angeles, Antonio Villaraigosa, subliniază că acesta este alături de consiliu ?şi nu va răspunde la ameninţările unui stat ce s-a izolat de America."
La o conferinţă de presă, preşedintele american s-a alăturat criticilor legii calificând-o prost direcţionară şi avertizând că are potenţialul de a fi aplicată discriminatoriu.
El declara că legea, care stipulează că este o infracţiune să te afle în SUA ilegal, s-a născut din frustrarea dată de sistemul de imigraţie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: energie electrică Arizona los angeles
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close