Antena 3 CNN Externe Oraşul din Ucraina în care până la 90% din clădiri au fost distruse

Oraşul din Ucraina în care până la 90% din clădiri au fost distruse

Autoritățile ucrainene din orașul asediat Mariupol anunţă că până la 90% din clădirile din oraș au fost distruse de forțele rusești.

Oraşul din Ucraina în care până la 90% din clădiri au fost distruse
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    17 Mar 2022   •   19:04

Aproximativ 30.000 de persoane au părăsit orașul, iar peste 350.000 de oameni ar fi încă în adăposturile din oraș. Lesia Vasylenko, un parlamentar ucrainean, a scris pe Twitter că orașul este "distrus din cer".

Orașul-port este încercuit de forțele rusești și a fost supus unora dintre cele mai intense bombardamente din timpul conflictului.

Reuters raportează cozi lungi de mașini care se îndreaptă spre nord de Mariupol, unele cu afișe pe care scrie "copii", în limba rusă.

Război în Ucraina | Situaţia este disperată în capitala ucraineană. Kievul este înconjurat de trupele lui Vladimir Putin| Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Oficialii ucraineni spun că locuitorii au fost blocați în oraș de bombardamente, fără încălzire, electricitate și apă curentă în cea mai mare parte a ultimelor două săptămâni.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu acordat joi postului de televiziune NBC că negocierile cu Rusia sunt dificile. Potrivit acestuia, orice conflict armat "poate fi oprit la masa negocierilor".

"În primul rând, negocierile continuă. Dar merg destul de greu", a afirmat Zelenski, citat de media ucrainene, subliniind că problemele prioritare pentru Kiev în negocierile cu Rusia sunt sfârşitul războiului, garanţiile de securitate pentru Ucraina, suveranitatea ţării şi restabilirea integrităţii ei teritoriale.

×
Subiecte în articol: Mariupol Război Ucraina
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close