Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina | Stare de asediu în Zaporojie, oraşul cu cea mai mare centrală nucleară din Europa. Ruşii pun la cale un nou atac | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Război în Ucraina | Stare de asediu în Zaporojie, oraşul cu cea mai mare centrală nucleară din Europa. Ruşii pun la cale un nou atac | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Război în Ucraina, ziua 24. Bombardamentele continuă. În Kiev cad bombe. În Liov, la graniţa cu NATO, cad bombe. În Mariupol se duc operaţiuni grele de salvare, sub altă ploaie de bombe. Biroul ONU pentru drepturile a anunțat că cel puțin 816 civili au fost uciși și 1.333 au fost răniți în Ucraina de la începutul invaziei rusești.

Război în Ucraina | Stare de asediu în Zaporojie, oraşul cu cea mai mare centrală nucleară din Europa. Ruşii pun la cale un nou atac | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mar 2022   •   17:05

Cele mai importante evenimente înregistrate în ultimele 24 de ore:

  • Kremlinul anunţă că armata rusă a folosit rachete hipersonice în Ucraina.
  • Ucraina speră că zece coridoare umanitare vor funcţiona astăzi. Restricţii de circulaţie la Zaporojie
  • Volodimir Zelenski face un apel la negocieri pentru pace „fără întârziere”
  • Un al cincilea general rus a fost ucis în război, anunță Ucraina
  • Emmanuel Macron a vorbit din nou cu Vladimir Putin, cerându-i să înceteze atacurile asupra Ucrainei
  • Kremlinul afirmă că Occidentul este adevăratul vinovat pentru războiul din Ucraina 
  • Serghei Lavrov, despre relaţia Rusiei cu China: "Va fi mai puternică, iar noi, ca două mari puteri, ne gândim cum să continuăm în această lume"
  • Rușii plănuiesc un atac puternic în Zaporojie, oraşul cu cea mare centrală nucleară din Europa.
  • Ucraina cere Chinei să exercite presiuni asupra Rusiei şi să joace un rol "important" pe plan global
  • Olena Zelenska cere ajutorul bisericilor pentru organizarea unor ''culoare umanitare veritabile'' în Ucraina

Update 19 martie 2022, ora 23:12. Olena Zelenska cere ajutorul bisericilor pentru organizarea unor ''culoare umanitare veritabile'' în Ucraina

Update 19 martie 2022, ora 20:15 .Ucraina cere Chinei să exercite presiuni asupra Rusiei şi să joace un rol "important" pe plan global

Update 19 martie 2022, ora 17:54. Lukașenko, întrebat despre starea fizică a lui Vladimir Putin: Este ”într-o formă mai bună ca niciodată. Ne va îngropa pe toți”

Update 19 martie 2022, ora 16:54. Rușii plănuiesc un atac puternic în Zaporojie, oraşul cu cea mare centrală nucleară din Europa. Oleksandr Starukh, șeful consiliului regional din Zaporojie, a anunțat că starea de asediu intră în vigoare la ora locală 16.00 și se va încheia luni, la ora 6.00.

Update 19 martie 2022, ora 16:11 Serghei Lavrov, despre relaţia Rusiei cu China: "Va fi mai puternică, iar noi, ca două mari puteri, ne gândim cum să continuăm în această lume"

"Relația dintre Rusia și China se va consolida ca urmare a situației politice actuale", spune ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Update 19 martie 2022, ora 16:05 Kremlinul afirmă că Occidentul este adevăratul vinovat pentru războiul din Ucraina 

Războiul din Ucraina a fost cauzat de politica pe care Occidentul a adoptat-o ​​după ce și-a dat seama că Rusia ”nu va fi ascultătoare”, a declarat sâmbătă ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Update 19 martie 2022, ora 13:35 - Cel puţin 80 de cadavre au fost scoase de sub dărâmături la Nikolaev, unde a fost atacată o bază militară, relatează BBC, citându-l pe jurnalistul belgian Robin Ramaekers.

Update 19 martie 2022, ora 13:25 - Polonia a propus Uniunii Europene ca blocul comunitar să impună o interdicţie totală asupra comerţului său cu Rusia, a declarat sâmbătă premierul polonez Mateus Morawiecki.

Update 19 martie 2022, ora 12:35 - Kremlinul anunţă că armata rusă a folosit rachete hipersonice împotriva unui depozit de arme din Ucraina.

Armata rusă a folosit rachete hipersonice pentru distrugerea unui depozit subteran de armament din vestul Ucrainei. Acest tip de atac este o premieră într-un conflict militar, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Update 19 martie 2022, ora 12:00 - Ucraina speră să evacueze astăzi civili prin zece coridoare umanitare din oraşe şi centre urbane aflate în prima linie a frontului cu forţele ruse, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk.

Armata ucraineană a instituit restricţii de circulaţie pentru 38 de ore în oraşul Zaporojie, începând de sâmbătă, 14:00 GMT, până luni dimineaţă, a indicat primarul oraşului Anatoli Kurtiev. "Să nu ieşiţi afară în acest timp!", le-a transmis el locuitorilor într-o postare online.

Update 19 martie 2022, ora 10:30 - Volodimir Zelenski a cerut Moscovei să se angajeze în noi discuții pentru pace „fără întârziere”

Președintele ucrainean dă de înțeles că este de acord chiar să se întâlnească cu Vladimir Putin.

În discursul său video zilnic, de vineri noaptea, Zelenski a spus: „Aceasta este singura șansă pentru Rusia să reducă pagubele provocate de propriile greșeli”.

„Este timpul să ne întâlnim, este timpul să discutăm, este timpul să restabilim integritatea teritorială și dreptatea pentru Ucraina. În caz contrar, pierderile Rusiei vor fi de așa natură încât veți avea nevoie de mai multe generații pentru a vă recupera”, a mai spus Zelenski.

Update 19 martie 2022, ora 08:30 - Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat astăzi că l-a ucis pe generalul-locotenent rus Andrei Mordvichev. Ar fi al cincilea general rus ucis în conflictul dintre Rusia și Ucraina, potrivit Sky News.

Dacă informația privind uciderea generalul-locotenentului rus Andrei Mordvichev se confirmă, acesta este al cincilea comandant rus ucis în timpul conflictului care a izbucnit în 24 februarie.

Declarația a fost făcută de ministrul Apărării din Ucraina, Oleksi Reznikov, însă informația nu a putut fi verificată de Sky News.

Cele mai importante evenimente înregistrate în ultimele 48 de ore:

  • Emmanuel Macron a vorbit din nou cu Vladimir Putin, cerându-i să înceteze atacurile asupra Ucrainei
  • Cel puţin 816 oameni au fost ucişi în Ucraina, iar alţi peste 1.300 au fost răniţi de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie, conform celui mai recent bilanţ anunţat de ONU
  • Cărucioare goale în centrul orașului Lviv pentru a marca moartea a peste 100 de copii în Ucraina
  • Grecia se oferă să reconstruiască maternitatea din oraşul asediat Mariupol din Ucraina
  • Vladimir Putin s-a plâns de ''crime de război'' ucrainene, într-o convorbire la telefon cu cancelarul german

Război în Ucraina 18 martie 2022 | Lupte cu tancuri și mitraliere în Mariupol. Toată lumea se ascunde în buncăre 

Război în Ucraina 17 martie 2022 | Explozii în lanţ în oraşele înconjurate de ruşi. Până la 90% din Mariupol a fost distrus

Război în Ucraina 16 martie 2022 | Rusia acuză Kievul că pregăteşte un atac cu arme chimice

Război în Ucraina 15 martie 2022 | Kievul sub stare de asediu. Rusia se pregăteşte să atace Odesa de pe mare

Război în Ucraina 14 martie 2022 | Rusia anunţă că va ataca fabricile ucrainene de armament

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close