Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina | Lupte cu tancuri și mitraliere în Mariupol. Toată lumea se ascunde în buncăre | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Război în Ucraina | Lupte cu tancuri și mitraliere în Mariupol. Toată lumea se ascunde în buncăre | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Război în Ucraina, ziua 23. Cel puţin 816 oameni au fost ucişi în Ucraina, iar alţi peste 1.300 au fost răniţi de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie, conform celui mai recent bilanţ anunţat de Naţiunile Unite.

Război în Ucraina | Lupte cu tancuri și mitraliere în Mariupol. Toată lumea se ascunde în buncăre | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2022   •   21:50

Cele mai importante evenimente înregistrate în ultimele 24 de ore:

  • Mai multe rachete ruseşti au lovit vineri oraşul Lvov
  • Serghei Lavrov amenință din nou statele NATO
  • UE ar putea impune un al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei
  • Vladimir Putin a dezvăluit cerinţele exacte ale Rusiei pentru un acord de pace cu Ucraina
  • 14 nave militare rusești se îndreaptă spre Odesa
  • Rusia a stabilit o zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas
  • Armata rusă a cucerit orașul strategic Izyum
  • Orașul Nikolaev a fost din nou bombardat de rachetele rușilor

Update 18 martie 2022, ora 23:45 - Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat vineri că SUA au "văzut o serie de pași greșiți" din partea Rusiei în invadarea Ucrainei.

Update 18 martie 2022, ora 23:25 - Mariupol: clădirile rămase în picioare sunt ruine înnegrite și pustii | Atac feroce al rușilor la Mykolaiv

Mariupol, orașul-port la marea Azov, are peste 80% dintre clădiri distruse sau avariate în urma războiului declanșat de Rusia și mulți civili sunt în continuare blocați aici.

Update 18 martie 2022, ora 21:35 - Casa Albă, după discuția între Joe Biden și Xi Jinping: "China trebuie decidă cum vrea să fie reținută în manualele de istorie"

"Biden i-a explicat omologului chinez, foarte clar, care vor fi consecințele pentru țara sa în cazul în care China ajută Rusia în acest război", a spus Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe.

Update 18 martie 2022, ora 21:30 - Ce spune consilierul lui Zelenski, după ce rușii au anunțat că au ajuns "la jumătatea drumului" cu negocierile

Update 18 martie 2022, ora 21:00 - Moscova şi Kievul se află "la jumătate de drum" în ceea ce priveşte "demilitarizarea", a declarat vineri negociatorul-şef al delegaţiei ruse, Vladimir Medinski.

Update 18 martie 2022, ora 20:30 - După ce a recunoscut că nu intră în NATO, Zelenski spune cât de rapid va intra Ucraina în Uniunea Europeană

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski anunță că a vorbit cu șefa Comisiei UE, Ursula von der Leyen, despre procesul aderării țării sale la blocul comunitar.

Zelenki se așteaptă la progrese rapide în ceea ce privește cererea de aderare a Ucrainei.

El susține că Ursula von der Leyen i-a promis "că va face tot posibilul pentru a grăbi aderarea Ucrainei la UE".

Update 18 martie 2022, ora 20:15 - Numit "criminal de război" de Biden, Putin contraatacă | Ce i-a spus lui Emmanuel Macron

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Ucraina, în cadrul unei discuţii telefonice cu omologul său francez Emmanuel Macron, de "numeroase crime de război", oferind asigurări că forţele militare conduse de Moscova fac "tot posibilul" pentru a nu ţinti civili.

Update 18 martie 2022, ora 19:55 - Cel puţin 816 oameni au fost ucişi în Ucraina, iar alţi peste 1.300 au fost răniţi de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie, conform celui mai recent bilanţ anunţat de Naţiunile Unite.

"Bilanţul real probabil este considerabil mai mare", a transmis Oficiul ONU pentru Drepturile Omului, precizând că sunt multe date în curs de procesare.

Update 18 martie 2022, ora 19:45 - Sute de persoane sunt încă prinse sub dărâmăturile teatrului din oraşul asediat Mariupol, la două zile după bombardarea clădirii, a declarat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Update 18 martie 2022, ora 19:30 - Un nor toxic din Ucraina se apropie de România.

Norul toxic a ajuns deja în Polonia, Republica Moldova şi alte ţări din Europa. Iar mâine ar ajunge, conform prognozelor, în ţara noastră.

Update 18 martie 2022, ora 19:00 - Kira Rudik, parlamentar ucrainean, a luat arma în mână pentru a-şi apăra ţara: Este cel mai bun mod de a ne face datoria 

Update 18 martie 2022, ora 17:30 - Armata rusă va considera "ţinte legitime" transporturile de armament aduse în Ucraina din străinătate, a avertizat, vineri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în condiţiile în care NATO şi Uniunea Europeană facilitează aprovizionarea cu arme a armatei ucrainene.

Update 18 martie 2022, ora 16:35 - Peste 200 de oameni au murit la Kiev de la începutul războiului până în prezent, anunță autoritățile locale. Printre aceștia sunt 60 de civili și patru copii.

Update 18 martie 2022, ora 16:00 - Protest cutremurător în Liov. Peste 100 de cărucioare de copii, plasate în centrul orașului

Ucrainenii lasă cărucioare în Piața Centrală din Liov. Acestea reprezintă numărul copiilor uciși în cele trei săptămâni de război.

Update 18 martie 2022, ora 15:26. Vladimir Putin, anunțul momentului despre războiul din Ucraina: ”Obligatoriu trebuie să ne impunem toate planurile stabilite”.

Președintele rus Vladimir Putin a făcut declarații de ultimă oră cu privire la războiul din Ucraina, în cadrul celei de-a opta aniversare de la aderarea Crimeei la Rusia.

În timp ce in Ucraina se moare, Vladimir Putin și-a scos propaganda pe stadion.

Rușii sărbătoresc cea de-a opta aniversare de la aderarea Crimeei la Rusia.

Liderul de la Kremlin a ținut și un discurs cu privire la războiul din Ucraina.

Update 18 martie 2022, ora 15:17. Serghei Lavrov amenință din nou statele NATO.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, amenință din nou statele NATO și spune că orice convoi care intră în Ucraina va fi considerat inamic și va fi atacat.

”Orice convoi care se deplasează pe teritoriul ucrainean, despre care am crede că poartă arme, este o ţintă legitimă.

Și acest lucru este clar pentru că implementăm o operațiune, al cărei scop este acela de a înlătura orice amenințare la adresa Federației Ruse care vine de pe pământul ucrainean”, a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Update 18 martie 2022, ora 14:05. UE ar putea impune un al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Ministrul de Externe al Ucrainei a anunțat că Uniunea Europeană ar putea impune un al cincilea pachet se sancțiuni împotriva Rusiei.

Demnitarul ucrainean a declarat că a avut o discuție cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate Josep Borrell.

”Am discutat despre pregătirea celui de-al cincilea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei”, a scris Kuleba pe Twitter.

Update 18 martie 2022, ora 13:46. Vladimir Putin a dezvăluit cerinţele exacte ale Rusiei pentru un acord de pace cu Ucraina.

Joi după-amiază, președintele Vladimir Putin l-a sunat pe președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și i-a spus care sunt cerințele exacte ale Rusiei pentru un acord de pace cu Ucraina, notează BBC.

Potrivit acestuia, cererile de la Kremlin se împart în doua categorii. Primele patru condiții ar părea că nu sunt deloc greu de îndeplinit pentru Ucraina. 

A doua categorie este mult mai dificilă, iar, în apelul său telefonic, Putin a declarat că ar fi nevoie de negocieri față în față între el și președintele Zelensky înainte de a se ajunge la un acord asupra acestor puncte.

Update 18 martie 2022, ora 10:30. Ruşii se organizează pentru a ataca Ucraina din Marea Neagră. Sunt 14 nave care se îndreaptă chiar acum spre Odesa.

Astăzi, a apărut informaţia conform căreia Ucraina a solicitat Japoniei imagini din satelit la o rezoluţie foarte ridicată cu aceste ambarcaţiuni.

Japonezii deţin o serie de sateliţi performanţi, iar o hotărâre în acest sens va trebui luată de guvernul nipon.

Update 18 martie 2022, ora 10:30. Rusia a stabilit o zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas.

Regiunea din estul Ucrainei este compusă din Doneţk și Lugansk. Parțial, regiunea este controlată de separatiștii care au înființat două republici populare.

Decizia privind stabilirea zonei de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas a fost luată de ruși

În zona de excludere aeriană nu au voie să intre aparatele de zbor, iar cele care încalcă regula pot fi doborâte. Măsura este folosită pentru a proteja ținte de la sol și populația civilă.

Update 18 martie, ora 07:20. Mai multe explozii au fost auzite în jurul orei 6.30 AM, ora locală, în orașul ucrainean Liov. Orașul se află în nord-vest, în apropierea graniței cu Polonia.

Sunt mărturii potrivit cărora aeroportul a fost lovit.

Update 18 martie, ora 07:05. Armata rusă a cucerit orașul strategic Izyum, localitate situată la aproximativ 115 km SE de orașul Harkov, din provincia cu același nume. În cazul în care informația apărută pe rețelele sociale se va confirma, Izyum devine cel de-al patrulea oraș din Ucraina ocupat de trupele Kremlinului. 

Acest oraș ocupă o poziție strategică deoarece le-ar permite trupelor ruse să învăluie dinspre nord trupele comandamentului operațional întrunit, grupare de forțe ucrainene ce duce lupte cu separatiștii din regiunea Donbas. 

De asemenea, Izyum le va deschide forțelor ruse accesul spre Karkov dinspre sud și va face posibilă încercuirea completă a acestui oraș care rezistă asalturilor și bombardamentelor de mai bine de trei săptămâni. 

Update 18 martie, ora 07:00. Orașul Nikolaev a fost din nou bombardat de rachetele rușilor. Acestea au fost lansate din regiune Herson spre orașul strategic din sudul țării care acum câteva zile a rezistat eroic. În videoclip se aud sunete puternice iar cerul este brăzdat de rachete.

Războiul nu s-a oprit. Pe măsură ce invazia Rusiei asupra Ucrainei continuă, ucrainenii continuă să fugă din țară. Peste trei milioane de persoane au plecat din Ucraina de la începutul conflictului, pe 24 februarie. Mulţi dintre toţi aceşti oameni sunt copii, care şi-au părăsit căminele alături de mamele, bunicile sau mătuşile lor.

Uniunea Europeană a condamnat joi "grave încălcări ale dreptului umanitar" şi "crime de război" comise de Rusia în Ucraina, conform unei declaraţii a şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell, care a subliniat că liderii ruşi trebuie să fie traşi la răspundere pentru aceasta.

Preşedintele american Joe Biden l-a numit miercuri, pentru prima oară, drept "criminal de război" pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Cele mai importane evenimente înregistrate în ultimele 24 de ore:

  • Biden l-a numit pe Putin dictator ucigaș
  • 350.000 de oameni din Mariupol trăiesc în buncăre, fără apă, electricitate şi mâncare
  • Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului a documentat moartea a cel puţin 780 de civili în Ucraina
  • Negocierile dintre Kiev şi Moscova au continuat joi în format de videoconferinţă.

Război în Ucraina 17 martie 2022 | Explozii în lanţ în oraşele înconjurate de ruşi. Până la 90% din Mariupol a fost distrus

Război în Ucraina 16 martie 2022 | Rusia acuză Kievul că pregăteşte un atac cu arme chimice

Război în Ucraina 15 martie 2022 | Kievul sub stare de asediu. Rusia se pregăteşte să atace Odesa de pe mare

Război în Ucraina 14 martie 2022 | Rusia anunţă că va ataca fabricile ucrainene de armament

Război în Ucraina 13 martie 2022 | Război în Ucraina | Jurnalist american, ucis de forțele ruse. Împuşcături la protestele din Herson 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close