Antena 3 CNN Externe Regele Charles va fi gazda liderilor mondiali înainte de funeraliile Reginei. Cine și-a confirmat deja prezența

Regele Charles va fi gazda liderilor mondiali înainte de funeraliile Reginei. Cine și-a confirmat deja prezența

Președinți, prim-miniștri și monarhi din întreaga lume se vor deplasa la Londra în weekend pentru a aduce un omagiu Reginei Elisabeta și pentru a participa la o recepție, la Palatul Buckingham, care va fi oferită de regele Charles cu o zi înainte de înmormântarea acesteia.

Regele Charles va fi gazda liderilor mondiali înainte de funeraliile Reginei. Cine și-a confirmat deja prezența
Sursa foto: Zuma Press / Pool
de Mia Lungu    |    15 Sep 2022   •   20:16

Președintele american Joe Biden și președintele francez Emmanuel Macron se numără printre cei mai importanți invitați care au confirmat că vor fi prezenți, scrie Reuters.

Șefii de stat și alți înalți demnitari străini vor fi rugați să se adune la Royal Hospital, din vestul Londrei, și sunt așteptați să se deplaseze în grupuri la Westminster Abbey, a declarat un înalt oficial al Palatului Buckingham.

Înmormântarea va fi unul dintre cele mai mari evenimente din istoria Marii Britanii, în condițiile în care lideri mondiali, regi și regine și mulțimi uriașe din țară și din străinătate vor veni la Londra pentru acest eveniment.

Regele Charles și Camilla, regina consoartă, vor organiza duminică o recepție la Palatul Buckingham, evenimentul oficial de stat înainte de funeralii.

Demnitarii străini care vin în Marea Britanie vor fi, de asemenea, invitați să viziteze locul de veci al reginei, în interiorul Westminster Hall din Parlament, înainte de funeralii.

În timp ce codul vestimentar pentru înmormântare este la latitudinea Palatului Buckingham, diplomații britanici îi sfătuiesc pe participanții străini să poarte haine formale închise la culoare, deși se poate purta și ținuta națională. Personalul militar în activitate va putea purta ținuta de ceremonie - cu sau fără săbii.

Termenul limită pentru acceptarea invitațiilor la funeralii expiră astăzi

Marea Britanie a trimis invitații șefilor de stat din aproape toate țările din lume, cu excepția Siriei, Venezuelei, Afganistanului, Rusiei, Belarusului și Myanmarului.

Siria și Venezuela nu sunt invitate deoarece Marea Britanie nu are în prezent relații diplomatice cu aceste state. Afganistanul nu a fost invitat din cauza situației politice actuale, a precizat o sursă.

Rusia și Belarus nu sunt invitate să trimită niciun reprezentant din cauza invaziei din Ucraina.

În total, oficialii de la Ministerul de Externe au scris de mână aproximativ 1.000 de invitații pentru înmormântare și pentru recepția regelui, de duminică.

Termenul limită pentru acceptarea invitațiilor la funeralii expiră astăzi, după care oficialii vor finaliza planul de dispunere a locurilor.

Un grup de parlamentari britanici sancționați de China au criticat decizia de a invita guvernul chinez la funeralii.

Aceștia au cerut ca reprezentanților Chinei să li se interzică accesul în Palatul Westminster, unde se află trupul neînsuflețit al reginei, după ce parlamentul a votat anul trecut să califice drept genocid tratamentul aplicat comunității majoritar musulmane uigure din Xinjiang.

Vicepreședintele chinez Wang Qishan este așteptat să reprezinte China la funeraliile reginei Elisabeta, luni, a declarat joi o sursă din cadrul Ministerului britanic de Externe.

Guvernul Marii Britanii nu va furniza o listă de invitați cu toți liderii străini care vor participa, și din motive de securitate.

×
Subiecte în articol: Regele Charles funeralii regina lideri
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close