Antena 3 CNN Externe Replica Ucrainei, după ce Rusia s-a lăudat că a ucis 200 de soldați la Ceaplîne

Replica Ucrainei, după ce Rusia s-a lăudat că a ucis 200 de soldați la Ceaplîne

Kievul a calificat, joi, drept "minciună şi propagandă" afirmațiile Moscovei conform cărora trupele ruse ar fi ucis circa 200 de soldați ucraineni în atacul cu rachetă efectuat miercuri asupra unei gări din regiunea ucraineană Dnipropetrovsk.

Replica Ucrainei, după ce Rusia s-a lăudat că a ucis 200 de soldați la Ceaplîne
Sursa foto: Twitter @igorlachenkov
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Aug 2022   •   19:05

Un comunicat de joi după-amiază al Ministerului rus al Apărării susținea că tirul, efectuat cu o rachetă Iskander, a eliminat peste 200 de rezerviști și a distrus 10 unități de echipament militar care se îndreptau spre Donbas.

"O minciună în plus din partea unei țări teroriste", a declarat Yuri Sak, purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării.

Oficialul ucrainean a mai semnalat în reacția la afirmațiile Moscovei că, pe ansamblu, doar 5 din 100 de obiective atacate de Rusia de la începutul invaziei au fost ținte militare, restul fiind obiective civile.

La rândul său, Rusia susține că nu atacă ținte civile, dar acuză armata ucraineană că folosește civilii pe post de scuturi umane, prin amplasarea unor trupe și echipamente militare în zone populate.

Autoritățile ucrainene au actualizat joi bilanțul bombardamentului de la Ceaplîne, indicând că au fost uciși cel puțin 25 de civili, inclusiv doi copii, alte zeci de persoane fiind rănite.

Zelenski: Bombardamentul Rusiei, în timpul unei reuniuni a Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că orașul a fost lovit de tirul rusesc chiar în timpul unei întâlniri a Consiliului de Securitate al ONU.

"Am primit informații despre un atac rusesc cu rachete în Dnipropetrovsk, la o gară, care a lovit direct vagoanele de pasageri. La staţia Ceaplîne. Patru vagoane ard chiar acum", spunea Zelenski, miercuri seară.

Ulterior, în mesajul cu care a încheiat Ziua Națională, președintele ucrainean a promis că rușii vor fi eliminați de pe teritoriul țării.

"Cu siguranță, îi vom face pe invadatori să își asume responsabilitatea pentru tot ce au făcut. Şi cu siguranță îi vom izgoni pe invadatorii din țara noastră. Nu va rămâne nici o urmă a acestui rău în Ucraina noastră liberă. Ne vom croi drumul spre libertate. Se va întâmpla!", a promis Zelenski

Foto: efectele bombardamentului rusesc la Ceaplîne, 24 august 2022

×
Subiecte în articol: Ceaplîne Yuri Sak
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close