Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Explicațiile Moscovei după ce a bombardat gara Ceaplîne din Ucraina și a ucis 25 de civili, inclusiv doi copii

Explicațiile Moscovei după ce a bombardat gara Ceaplîne din Ucraina și a ucis 25 de civili, inclusiv doi copii

Armata rusă a confirmat previziunile sumbre făcute de guvernul de la Kiev și de oficialii străini și a lansat, de Ziua Națională a Ucrainei, un atac sângeros asupra orașului Ceaplîne (Chaplyne).

Explicațiile Moscovei după ce a bombardat gara Ceaplîne din Ucraina și a ucis 25 de civili, inclusiv doi copii
Sursa foto: Twitter @igorlachenkov
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Aug 2022   •   18:47

Mai multe case au fost lovite de rachete.

Într-una dintre ele se afla un băiat de 11 ani, care a fost ucis și îngropat sub dărâmături.

Alți cinci oameni, printre care și un copil de 6 ani, și-au găsit sfârșitul carbonizați într-unul dintre cele 4 vagoane ale unui tren aflat în gara din localitate.

În total, 25 de oameni au murit și alte câteva zeci au fost răniți în urma atacului.

Ministerul rus al Apărării a recunoscut că trupele Moscovei au bombardat la Ceaplîne, dar susține că a vizat un tren cu soldați.

Moscova se laudă că a omorât 200 de soldați ucraineni la Ceaplîne

"Ca urmare a unei lovituri directe cu o rachetă Iskander asupra unui eșalon militar la gara Ceaplîne din regiunea Dnepropetrovsk, au fost uciși 200 de rezerviști ai Forțelor Armate ale Ucrainei și au fost distruse 10 unități de echipament militar în drum spre Donbas", se spune într-o declarație difuzată joi de ministerul rus.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că orașul a fost lovit de tirul rusesc chiar în timpul unei întâlniri a Consiliului de Securitate al ONU.

"Am primit informații despre un atac rusesc cu rachete în Dnipropetrovsk, la o gară, care a lovit direct vagoanele de pasageri. La stația Ceaplîne. Patru vagoane ard chiar acum", spunea Zelenski, miercuri seară.

Ulterior, în mesajul cu care a încheiat Ziua Națională, președintele ucrainean a promis că rușii vor fi eliminați de pe teritoriul țării.

"Cu siguranță, îi vom face pe invadatori să își asume responsabilitatea pentru tot ce au făcut. Şi cu siguranță îi vom izgoni pe invadatorii din țara noastră. Nu va rămâne nici o urmă a acestui rău în Ucraina noastră liberă. Ne vom croi drumul spre libertate. Se va întâmpla!", a declarat Zelenski.

Atacul asupra gării din regiunea Dnipropetrovsk nu a fost singurul lansat de ruși de Ziua Națională a Ucrainei.

Alți opt oameni au fost răniți după un atac cu rachete într-o altă parte a aceleiași regiuni, în timp ce districtul Nikopol a fost lovit de rachete și artilerie grea.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close