Antena 3 CNN Externe Roma a început demolarea taberelor ilegale, iar miniştrii cer castrarea violatorilor

Roma a început demolarea taberelor ilegale, iar miniştrii cer castrarea violatorilor

Roma a început demolarea taberelor ilegale, iar miniştrii cer castrarea violatorilor
Sursa foto: imigrant roma
17 Feb 2009   •   02:32

Autorităţile din Roma au început demolarea taberelor ilegale pe fondul scandalului legat de trei violuri din weekend. Primarul Gianni Alemanno a supravegheat demolarea a circa 30 de tabere a rromilor din România.
v Sâmbătă, o adolescentă de 14 ani a fost violată într-un parc, aparent de către doi bărbaţi din Europa de Est. Între timp, ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a declarat că va introduce de urgennţă un decret prin care să se legifereze crearea de grupuri de cetăţeni în zone de mare risc care ?să ajute poliţia, prin anunţarea evenimentelor care ar putea fi dăunătoare securităţii urbane?.
În acest sens, un ministru a cerut castrarea chirurgicală a celor vinovaţi de violuri contra minorilor.
?În unele cazuri nu cred că este posibilă reabilitarea?, declara Roberto Calderoli, ministru fără portofoliu pentru simplifiarea legilaţiei. ?Cred că o eventuală castrarea chimcă ar putea fi insufientă, iar castrarea chirurgicalî este singura opţiune. Societatea trebuie să se apere.?
De asemenea, decretul le va interzic celor acuzaţi de infracţiuni de violenţă sexuală să poată eliberaţi la arest la domiciliu. Cu toate acestea criticiii cred că măsura ar putea încuraja xebofobia. Iar în acelaşi sens Vaticanul a avertizat împotriva tot ceea ce ar putea transforma nevinovaţi în ţapi ispăşitori. Aproximativ 20 de bărbaţi mascaţi au atacat sâmbătă un grup de patru români la un restaurant la Roma.
Un act ce este acum la aprobare în parlament prevede un recensământ al tuturor celor fără adăpost, care vor fi trecuţi într-o bază de date a ministerului de Interne. De asemenea, doctorii vor putea raporta imigranţi ilegali, ceea ce acum le este interzis.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imigranti romani viol in grup
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close