Antena 3 CNN Externe Românii, prinşi la mijloc în campania electorală din Marea Britanie. "Tema imigraţiei le-a fost cea mai la îndemână; ne-a afectat"

Românii, prinşi la mijloc în campania electorală din Marea Britanie. "Tema imigraţiei le-a fost cea mai la îndemână; ne-a afectat"

08 Mai 2015   •   09:12

Imigraţia a fost una dintre temele preferate în campanie electorală pentru  funcţia de premier al Marii Britanii. Indiferent de culoarea politică, toti candidaţii au vorbit despre măsurile pe care le vor lua împotriva imigranţilor, inclusiv împotriva românilor.

Formaţiunea anti-europeană a lui Nigel Farage, Partidul Independenţei din Marea Britanie, şi-a construit campania electorală pe măsuri împotriva imigranţilor, inclusiv împotriva românilor.

Discursul său a fost preluat şi de conservatori şi de laburişti, dornici să câştige mai mulţi votanţi.

"S-a pus foarte mult accent pe ce fac rău românii aici, nu pe faptul că noi plătim taxe, că mulţi suntem angajaţi la companii foarte mari sau dacă nu suntem angajaţi, suntem tot plătitori de taxe şi ne vedem de viaţa noastră", a afirmat o româncă stabilită în Marea Britanie.

Românii din Regatul Unit spun că această campanie i-a afectat.

"S-au folosit de aceeaşi temă a imigraţiei românilor pentru că le-a fost cea mai la îndemână, pentru că au avut anumite dovezi ori chestiuni scoase din context. Pe noi ne-a afectat, bineînţeles, ca şi imagine"
, a spus Andreea Sima, studentă în Marea Britanie.

Pentru cei aproape 50 de români are îşi duc traiul la Marble Arch însă, ziua alegerilor a trecut fără emoţii. Mulţi spun că, indiferent de rezultatul scrutinului, nu se vor întoarce prea curând în România.

Analiştii străini spun că formarea unei coaliţii sau asigurarea sprijinului pentru noul Guvern se anunţă foarte dificile. Lucru care ar putea afecta şi viitorul românilor din Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: imigranti romani

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close