Antena 3 CNN Externe Serghei Lavrov acuză autorităţile ucrainene: "Au spus că îşi vor respecta promisiunile, dar nu au făcut-o. Am învăţat lecţia"

Serghei Lavrov acuză autorităţile ucrainene: "Au spus că îşi vor respecta promisiunile, dar nu au făcut-o. Am învăţat lecţia"

Rusia anunţă că este dispusă să organizeze un summit între preşedintele Vladimir Putin şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, dar a precizat că nu trebuie să fie o "întrevedere de dragul întrevederii".

Serghei Lavrov acuză autorităţile ucrainene: "Au spus că îşi vor respecta promisiunile, dar nu au făcut-o. Am învăţat lecţia"
Sursa foto: Twitter/equityin
de Silvia Preda    |    16 Mar 2022   •   18:33

"Preşedintele nostru a declarat în repetate rânduri că nu ar avea nimic împotriva unei astfel de întrevederi. Totuşi, astfel de întâlniri nu ar trebui să aibă loc doar de dragul întâlnirii. Trebuie să se ajungă mai întâi la un acord", a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, după întâlnirea de miercuri la Moscova cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu. 

Un summit între cei doi preşedinţi ar trebui să devină un contact la vârf pentru încheierea acordurilor convenite în cadrul negocierilor dintre delegaţiile celor două ţări, a spus Serghei Lavrov, potrivit oficiosului rusesc Izvestia.

Lavrov a acuzat autorităţile ucrainene că cer negocieri şi întâlniri fără a fi dispuse să perfecteze vreo înţelegere, conform EFE.

Rusia condiţionează o întâlnire dintre Putin şi Zelenski de încheierea unui acord

Ministrul rus a denunţat că Ucraina a refuzat până acum să respecte Acordurile Minsk, convenite în 2015, destinate să pună capăt conflictului militar dintre separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei şi guvernul central de la Kiev, deşi aceste acorduri au fost anulate prin invazia Rusiei în Ucraina.

"Au spus că îşi vor respecta promisiunile, dar nu au făcut-o. Am învăţat lecţia. Preferăm să avem discuţii concrete", a spus Lavrov, care a amintit că în prezent între Moscova şi Kiev se poartă negocieri prin videoconferinţă.

Război în Ucraina | Curtea Internaţională de Justiţie ordonă Rusiei să-şi suspende invazia Ucrainei | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a decis astăzi că Rusia trebuie să oprească imediat atacurile în Ucraina.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close