Antena 3 CNN Externe Rusia neagă incidentul aviatic cu avionul SUA, deasupra Mării Baltice

Rusia neagă incidentul aviatic cu avionul SUA, deasupra Mării Baltice

Rusia neagă incidentul aviatic cu avionul SUA, deasupra Mării Baltice
Sursa foto: Foto: flickr.com
17 Apr 2016   •   19:00

Ministerul rus al Apărării a dezmințit, într-un comunicat emis duminică, că ar fi acționat în mod 'periculos', așa cum afirmă Washingtonul, în incidentul în care un avion de vânătoare rusesc a interceptat un aparat militar de recunoaștere american deasupra Mării Baltice, episodul fiind al doilea intervenit săptămâna trecută între cele două armate în zonă, transmite AFP.

'Informațiile din presa internațională privind o așa-zisă apropiere periculoasă a unui avion rus Su-27 de un avion de recunoaștere american RC-135 pe cerul de deasupra Mării Baltice nu corespund realității', a reacționat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Sâmbătă, Pentagonul denunțase 'caracterul periculos și neprofesionist' al manevrei efectuate joi de aparatul rus. 'Avionul american opera în spațiul aerian internațional și în niciun moment nu a intrat în teritoriu rus', a declarat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, Laura Seal.

În ce o privește, armata rusă a dat asigurări că obiectivul său a fost să identifice o aeronavă 'necunoscută care se îndrepta în mare viteză spre frontieră rusă'.

'După contactul vizual cu avionul rus Su-27, RC-135 și-a schimbat traiectoria într-o direcție opusă frontierei ruse', a explicat ministerul de la Moscova, precizând că 'întregul zbor al avionul rus s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile internaționale'.

Incidentul a fost cel de-al doilea în săptămâna trecută între armatele rusă și americană, într-un context de puternice tensiuni între Moscova și Washington.

×
Subiecte în articol: Rusia Marea Baltica
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close