Antena 3 CNN Externe Rusia oferă teren agricol ţărilor din Asia de Sud-Est. Ruşii caută să sporească exporturile

Rusia oferă teren agricol ţărilor din Asia de Sud-Est. Ruşii caută să sporească exporturile

Rusia oferă teren agricol ţărilor din Asia de Sud-Est. Ruşii caută să sporească exporturile
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Aug 2011   •   16:08
Rusia oferă teren agricol ţărilor din Asia de Sud-Est pentru ca acestea să-şi poată asigura o sursă de aprovizionare cu alaimente. Această iniţiativă este parte a unui efort de a stimula relaţiile comerciale şi investiţiile pe noi pieţe, conform Bloomberg.

„Am sugerat companiilor din regiune să intre pe piaţa din Rusia, având în vedere dimensiunea acesteia şi să înceapă afaceri pentru a produce alimente destinate consumului propriu”, a declarat secretarul de stat din ministerul Economiei Andrei Slepniov.

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, se orientează spre Asia pentru a creşte exporturile, în contextul încercărilor ruşilor de a atinge ritmul de dezvoltare economică de dinaintea crizei din 2009.

Rusia vizează importatori de cereale din Asia de Sud-Est pentru a-şi recâştiga cota pe piaţa mondială, după ce a ridicat în iulie o interdicţie de export.

„Multe guverne asiatice analizează alternative pentru a-şi asigura aprovizionarea cu alimente pe termen lung, având în vedere că presiunile demografice şi climatice din Asia ar putea duce la deficite structurale în anii următori”, a declarat Frederic Neumann, şef al diviziei de cercetare economică pentru Asia la HSBC.

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia tari Dmitri Medvedev
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close