Antena 3 CNN Externe Rusia, Siria, Irakul şi Iranul s-au aliat împotriva ISIS

Rusia, Siria, Irakul şi Iranul s-au aliat împotriva ISIS

Rusia, Siria, Irakul şi Iranul s-au aliat împotriva ISIS
26 Sep 2015   •   23:01

Rusia, Siria, Irakul și Iranul au creat un centru comun pentru schimbul de informații în lupta împotriva organizației jihadiste Statul Islamic (SI), a relatat sâmbătă agenția rusă de presă Interfax, citată de DPA şi preluată de Agerpres.
Centrul, cu baza în capitala irakiană Bagdad, va aduce împreună reprezentanți militari din cele patru țări participante.

Potrivit Interfax, centrul ar putea fi folosit în viitor pentru a coordona operațiuni militare împotriva Statului Islamic, grupare teroristă care controlează părți semnificative din teritoriul Irakului și Siriei.

Președintele rus Vladimir Putin ar urma să pledeze pentru un efort colectiv în lupta împotriva grupării extremiste în cadrul discursului său de luni de la Adunarea Generală a ONU.

Rusia a oferit echipamente militare guvernului sirian pentru a lupta împotriva SI, sprijin care a stârnit îngrijorare în Occident.

Conflictul din Siria, care a început în 2011 după reprimarea brutală a unor demonstrații împotriva regimului președintelui Bashar al-Assad, a escaladat într-un război complex în care sunt implicate forțe guvernamentale, rebeli islamiști, Statul Islamic și kurzi.

×
Subiecte în articol: conflict Siria
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close