Antena 3 CNN Externe S-au împlinit 50 de ani de la discursul "I have a dream" al lui Martin Luther King. Barack Obama: Toţi oamenii sunt creaţi egali

S-au împlinit 50 de ani de la discursul "I have a dream" al lui Martin Luther King. Barack Obama: Toţi oamenii sunt creaţi egali

S-au împlinit 50 de ani de la discursul "I have a dream" al lui Martin Luther King. Barack Obama:  Toţi oamenii sunt creaţi egali
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Aug 2013   •   22:11
Trei preşedinţi americani şi zeci de mii de oameni au luat parte la o ceremonie impresionantă, la Washington. Astăzi s-au împlinit 50 de ani de la faimosul discurs "I have a dream" al lui Martin Luther King.

În cadrul ceremoniei, alături de Barack Obama, au luat cuvântul şi doi foşti preşedinţi democraţi, Bill Clinton şi Jimmy Carter.

Antena 3 a transmis în direct evenimentul.

Fragmente din discursul lui Barack Obama:

- Acum 50 de ani, americanii au venit în acest loc pentru a cere înapoi promisiunea făcută de fondatorii naţiunii noastre. Toţi oamenii sunt creaţi egali, toţi au fost înzestraţi cu dreptul la libertate.

- Oamenii au venit din toate colţurile ţării noastre, persoanele de culoare care îşi doreau libertatea şi albii care nu mai puteau accepta doar libertatea lor, când alţii nu aveau parte de ea.

În urmă cu jumătate de secol, Martin Luther King le-a vorbit celor 250.000 de persoane care au participat la "marşul pentru locuri de muncă şi libertate" despre visul său de a trăi într-o lume în care oamenii nu sunt judecaţi după culoarea pielii.

CITIŢI ŞI ASCULTAŢI TEXTUL INTEGRAL AL DISCURSULUI "I HAVE A DREAM"





 

×
Subiecte în articol: Bill Clinton Barack Obama
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close