Antena 3 CNN Externe Salvare miraculoasă după 222 de ore de la cutremurul din Turcia şi Siria. O femeie a fost scoasă în viață dintre dărâmături

Salvare miraculoasă după 222 de ore de la cutremurul din Turcia şi Siria. O femeie a fost scoasă în viață dintre dărâmături

O femeie în vârstă de 45 de ani a fost salvată în Turcia, la 222 de ore de la cutremurul devastator.

 Salvare miraculoasă după 222 de ore de la cutremurul din Turcia şi Siria. O femeie a fost scoasă în viață dintre dărâmături
Sursa foto: aTV Harber
de Alexandra Cojoianu    |    15 Feb 2023   •   11:09

O femeie în vârstă de 45 de ani a fost salvată miercuri, la 222 de ore de la cutremurul devastator care a lovit Turcia și Siria luni, 6 februarie.

TRT Haber a relatat că femeia, care a fost salvată dintre dărâmături în orașul turc Kahramanmaras, a fost identificată ca fiind Melike İmamoğlu, potrivit televiziunii de stat turce TRT Haber, citată de aljazeera.com.

Aceste salvări uluitoare au loc în condițiile în care descoperirile de supraviețuitori au încetinit în cea de-a noua zi a operațiunilor de salvare.

Kahramanmaras este aproape de epicentrul cutremurelor de săptămâna trecută.

Citeşte şi: Oameni salvați după ce au supraviețuit miraculos timp de 8 zile sub dărâmături, în Turcia

La finalul intervenţiei, salvatorii şi voluntarii au aplaudat.

Peședintele turc Tayyip Erdogan a recunoscut că au existat probleme în răspunsul inițial la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a avut loc la începutul zilei de 6 februarie, dar a declarat că situația este acum sub control.

"Ne confruntăm cu unul dintre cele mai mari dezastre naturale nu doar din țara noastră, ci și din istoria omenirii", a declarat Erdogan într-un discurs televizat la Ankara.

Căutările de supraviețuitori erau pe cale să se încheie în nord-vestul Siriei, a declarat șeful principalului grup de salvare Căștile Albe, Raed al Saleh. De asemenea, Rusia a declarat că își încheie activitatea de căutare și salvare în Turcia și Siria și se pregătește să se retragă.

 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close