Antena 3 CNN Externe Șapte membri ai unei familii au murit după ce au consumat aceeași mâncare

Șapte membri ai unei familii au murit după ce au consumat aceeași mâncare

Șapte membri ai unei familii au murit, din cauza alimentelor consumate. O rudă a familiei a povestit că nimeni nu își poate explica ce s-a întâmplat, însă toți cei care au decedat au consumat o mâncare făcută din porumb, într-o localitate din Nigeria.

Șapte membri ai unei familii au murit după ce au consumat aceeași mâncare
Sursa foto: Sean Gallup/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2022   •   09:50

”Ei bine, trebuie să acceptăm ceea ce s-a întâmplat ca pe un act al lui Dumnezeu, pe care nimeni nu îl poate contesta. Noi nu putem înțelege sau identifica exact ce a dus la moartea lor. 

Tot ce pot să vă spun este că mâncarea, care era făcută din porumb și pregătită de femei în noaptea precedentă, a fost tot ceea ce au mâncat toți membrii familiei, inclusiv soțiile, înainte să ne culcăm cu toții cu o seară înainte.

Au păstrat mâncarea rămasă pe acoperișul din fața casei pentru aer curat.

Când s-au trezit dimineața, au dat jos mâncarea rămasă și au folosit-o pentru a pregăti mâncare proaspătă, pe care au mâncat-o cei șapte defuncți. Ceilalți doi copii au vârste cuprinse între trei și cinci ani erau ambii bolnavi și nu aveau poftă de mâncare în ziua incidentului, așa că au scăpat pentru că nu au mâncat”, a spus Mallam Umar Yabo în vârstă de 47 de ani, fratele mai mare al bărbatului care și-a pierdut cele două soții și cinci copii.

”Trei dintre cele șapte persoane au murit la scurt timp după masă, iar pe celelalte patru le-am dus de urgență la spitalul din apropiere, unde medicii ne-au confirmat decesul.

Nu putem atribui moartea lor otrăvirii sau altei cauze, pentru că nu era prima dată când ne păstram resturile de mâncare în acest fel”, a adăugat bărbatul, potrivit ziarului nigerian Punch.

×
Subiecte în articol: mancare porumb Nigeria
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close