Antena 3 CNN Externe Școala Evreiască din Roma, evacuată în cadrul unui "exercițiu de antrenament", organizat în contextul războiului din Israel

Școala Evreiască din Roma, evacuată în cadrul unui "exercițiu de antrenament", organizat în contextul războiului din Israel

Școala Evreiască din centrul Romei a fost evacuată miercuri dimineață în cadrul unui ''exerciţiu de antrenament''.

de Naty Badea    |    18 Oct 2023   •   12:49

Update 15:00 Școala Evreiască din centrul Romei a fost evacuată miercuri dimineață în cadrul unui ''exerciţiu de antrenament'', a anunţat poliţia italiană, care într-o primă fază a evocat o ''alertă cu bombă'', transmite AFP.

''Ceea ce s-a întâmplat în această dimineaţă la şcoala evreiască era un exerciţiu de antrenament şi evacuarea unei şcoli fusese convenită dinainte'', a confirmat într-un comunicat comunitatea evreiască din Roma, care iniţial declarase că ''şcoala evreiască din Roma fusese evacuată ca măsură de precauţie după un apel anonim''.

Știre inițială

Alerta cu bombă a fost dată miercuri dimineață la Roma, mai exact la Școala Evreiască.

900 de copii au fost evacuați, iar în aceste momente, echipele de geniști sunt la fața locului pentru a înțelege dacă este vorba chiar de o bombă sau doar o alarmă falsă. Zona a fost evacuată.

Totodată, Roma a fost astăzi blindată de diverse măsuri de securitate.

Citește și: Joe Biden și Benjamin Netanyahu, primele discuții față în față despre război: "Ne vom asigura că Israelul are tot ce îi trebuie pentru a răspunde"

Orașele mari din Italia au fost blindate

În mai multe zone sensibile au fost dispuși și lunetiști.

La Vatican a avut loc Audiența Generală, chiar în Piazza San Pietro. Audiență susținută de Papa Francesco ca de obicei în fiecare miercuri.

Suveranul a spus că deplânge situația disperată din Gaza. Nu a menționat atacul mortal de la spitalul din Gaza.

"Războiul nu rezolvă nicio problemă, provoacă doar moartea și distrugerea, crește ura, înmulțește răzbunarea. Războiul șterge viitorul", a spus el.

Papa i-a îndemnat pe credincioși să ia doar partea păcii.

"Îi îndemn pe credincioși să ia o singură parte în acest conflict, cea a păcii, dar nu cu cuvinte, ci cu rugăciune și dăruire totală”, a adăugat Francisc.

Papa a cerut să se facă toate eforturile posibile "pentru a evita o catastrofă umanitară” și a anunțat că vor fi rugăciuni speciale pentru pace în Bazilica Sf. Petru.

El a mai spus că 27 octombrie ar fi "o zi de post, rugăciuni, penitență” și i-a invitat pe toți creștinii, pe adepții altor religii și pe cei care au grijă de pacea mondială să se alăture.

×
Subiecte în articol: Italia roma atac cu bomba
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close