Antena 3 CNN Externe Secretarul general al NATO: Opţiunea militară în cazul Siriei trebuie „să rămână pe masă”

Secretarul general al NATO: Opţiunea militară în cazul Siriei trebuie „să rămână pe masă”

Secretarul general al NATO: Opţiunea militară în cazul Siriei trebuie „să rămână pe masă”
de M.T.    |    18 Sep 2013   •   17:50

Opţiunea unei intervenţii militare în Siria trebuie să „rămână pe masă”, fiind un mod de a pune presiune pe regimul de la Damasc, consideră secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, informează AFP, citată de Agerpres.

Aflat la Londra, acolo unde s-a întâlnit cu premierul britanic, David Cameron, Rasmussen a salutat acordul ruso-american privind distrugerea arsenalului chimic sirian, dar a adăugat că se aşteaptă ca regimul lui Bashar Al-Assad „să se conformeze pe deplin exigenţelor comunităţii internaţionale”.

„În cazul în care nu o va face, va fi nevoie de un răspuns internaţional foarte ferm”, a afirmat oficialul NATO.

„Consider că ameninţarea credibilă cu o acţiune militară este motivul pentru care diplomaţia a putut avea şansa sa şi că, pentru a menţine elanul procesului diplomatic şi politic, opţiunea militară trebuie să rămâne pe masă”, este de părere Rasmussen.

De asemenea, secretarul general al NATO a apreciat „crucială adoptarea rapidă de către Consiliul de Securitate al ONU a unei rezoluţii ferme, care să poată servi drept cadru pentru o eliminare rapidă, sigură şi verificabilă a tuturor armelor chimice din Siria”.

Folosirea acestui tip de arme „este o crimă, o încălcarea a dreptului internaţional şi cei care se fac responsabili de aceasta trebuie să dea socoteală”, a concluzionat Rasmussen.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close