Antena 3 Externe Secretele economiei Coreei de Nord. De unde are Kim Jong-un bani pentru bomba nucleară

Secretele economiei Coreei de Nord. De unde are Kim Jong-un bani pentru bomba nucleară

05 Sep 2017   •   11:12
Secretele economiei Coreei de Nord. De unde are Kim Jong-un bani pentru bomba nucleară
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA

Coreea de Nord reuşeşte să-şi finanţeze programele militare, inclusiv dezvoltarea de rachete balistice şi arme nucleare, în ciuda numeroaselor sancțiuni economice, potrivit economica.net.

Economia nord-coreeană a crescut, anul trecut, cu 3,9%, aceasta fiind cea mai puternică creştere economică din 1999, potrivit datelor Băncii centrale din Coreea de Sud.

La creșterea economică a țării contribuie și reţeaua de furnizori care alimentează forţele armate, producţia de componente pentru rachete balistice şi activitatea economică din jurul programului nuclear.

Din 2013, în Coreea de Nord au apărut peste 400 de pieţe autorizate oficial, cu mai mult de 600.000 de standuri sau tarabe, pe lângă nenumărate talciocuri "ilegale", care au ajuns să genereze până la 90% din veniturile gospodăriilor.

Coreea de Nord face obiectul sancţiunilor economice din 2006, când a derulat primul test nuclear din istorie, iar măsurile au fost înăsprite de la un an la altul, pe măsură ce regimul de la Phenian a continuat testele cu rachete balistice şi arme atomice.

Citește și: Coreea de Nord a lansat o rachetă care a trecut deasupra Japoniei

 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close