Antena 3 CNN Externe Şeful Consiliului European cere rezultate din partea Greciei, "al cărei loc este în zona euro"

Şeful Consiliului European cere rezultate din partea Greciei, "al cărei loc este în zona euro"

Şeful Consiliului European cere rezultate din partea Greciei, "al cărei loc este în zona euro"
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    07 Sep 2012   •   23:35

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, aşteaptă "rezultate" din partea Greciei, afirmând, după întrevederea pe care a avut-o la Atena cu premierul Antonis Samaras, că locul acestei ţări este în zona euro.

"Viitorul Greciei este în zona euro. Atât timp cât Grecia îşi va respecta obiectivele şi va obţine rezultate, instituţiile europene şi statele vor rămâne angajate să susţină Grecia", a spus Van Rompuy, sosit la Atena odată cu vizita reprezentanţilor Troicii CE-BCE-FMI, potrivit AFP.

BCE a oferit un răspuns "eficace" crizei euro, a mai spus Van Rompuy, referindu-se la anunţul făcut cu o zi în urmă de Banca Centrală Europeană în legătură cu noul program de ajutor pentru zona euro.

"Cadrul de intervenţie anunţat ieri de BCE oferă un răspuns eficace, adiţional şi complementar în cadrul mandatului său" la eforturile UE şi ale statelor membre de a face faţă crizei datoriei, a precizat Van Rompuy.

La rândul său, şeful executivului elen i-a cerut lui Van Rompuy "acordarea la timp a următoarei tranşe a împrumutului" de 31,5 miliarde euro, vitală Greciei în vederea "refacerii lichidităţilor în ţară, unde este mare nevoie pentru a ne relansa economia".

Vizita preşedintelui Consiliului European coincide cu sosirea la Atena a reprezentanţilor UE-BCE-FMI, care vor evalua eforturile grecilor. Concluziile misiunii troicii creditorilor, esenţiale pentru rămânerea ţării în zona euro, vor fi prezentate până la începutul lui octombrie.





×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close