Antena 3 CNN Externe O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktail-uri Molotov

O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktail-uri Molotov

O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktail-uri Molotov, în această dimineață, în timp ce incidentele antisemite din capitala germană au crescut ca urmare a escaladării violente din Orientul Mijlociu.

de Alin Tarnovschi    |    18 Oct 2023   •   11:28

Comunitatea Kahal Adass Jisroel a declarat că sinagoga sa din cartierul Mitte din oraș a fost atacată cu două dispozitive incendiare. Poliția a confirmat incidentul.

"Persoane necunoscute au aruncat două cocktailuri Molotov de pe stradă", a scris comunitatea pe X, fostul Twitter. Aceasta a postat, de asemenea, imagini video cu ofițeri de poliție care investighează scena din fața sinagogii, care a fost izolată.

Complexul de clădiri al comunității Kahal Adass Jisroel din centrul Berlinului găzduiește o sinagogă, o grădiniță și un centru comunitar.

De asemenea, poliția a mai spus că au avut loc revolte în timpul nopții între imigranții musulmani și poliție în cartierele Neukoelln și Kreuzberg din oraș și la emblematica Poartă Brandenburg din Berlin, în care mai mulți ofițeri au fost răniți, notează ABC News.

În urma atacului brutal al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie și a războiului care a urmat în Gaza, poliția a sporit securitatea instituțiilor evreiești din Berlin și din întreaga Germanie.

Cu toate acestea, steagurile israeliene care au fost arborate în semn de solidaritate în fața primăriilor din întreaga țară au fost smulse și arse. În mai multe clădiri din Berlin în care locuiesc evrei a fost pictată steaua lui David pe uși și pereți.

×
Subiecte în articol: Berlin sinagoga
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close