Antena 3 CNN Externe Siria: 23 de oameni au murit de foame în oraşul asediat Madaya

Siria: 23 de oameni au murit de foame în oraşul asediat Madaya

Siria: 23 de oameni au murit de foame în oraşul asediat Madaya
08 Ian 2016   •   17:54

Un număr de 23 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza foamei de la 1 decembrie în oraşul sirian Madaya asediat, a anunţat vineri organizaţia Medici fără Frontiere (MSF), în timp ce ONU pregăteşte o livrare de ajutor în zonă, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit agenţiilor Naţiunilor Unite cu sediul la Geneva, aproximativ 40.000 de persoane, din care jumătate sunt copii, au nevoie de ajutor alimentar de urgenţă în această localitate situată într-o zonă rebelă asediată de armata siriană de şase luni.

'Situaţia este oribilă', a declarat purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile omului, Ruert Colville, subliniind că numărul victimelor şi dimensiunea suferinţelor populaţiei din Madaya sunt dificil de verificat, dată fiind lipsa de acces.

În contextul unei revolte internaţionale, regimul de la Damasc şi-a dat acordul joi pentru ca ONU şi Crucea Roşie să transporte un ajutor umanitar. MSF a precizat că printre cei 23 de morţi de foame înregistraţi în centrul său medical, şase erau copii nou-născuţi şi cinci aveau vârsta peste 60 de ani.

De altfel, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), alte 13 persoane au fost ucise de explozia unor mine plasate de forţele regimului sirian sau de lunetişti, în timp ce încercau să părăsească oraşul pentru a găsi hrană, menţionează ong-ul cu sediul în Anglia, care are o vastă reţea de surse în Siria.

'Este un exemplu clar de consecinţe pe care le provoacă recurgerea la asedierea unui oraş ca strategie militară', a comentat directorul Operaţiunilor MSF, Brice de le Vingne, potrivit unui comunicat.

×
Subiecte în articol: conflict Siria
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close