x close

Siria: Cel puţin 20 de morţi şi zeci de răniţi la Damasc şi la periferia aflată în mâinile rebelilor

de D.G.    |    06 Ian 2016   •   17:49
Siria: Cel puţin 20 de morţi şi zeci de răniţi la Damasc şi la periferia aflată în mâinile rebelilor 817

Cel puţin 20 de civili au fost ucişi şi alte zeci de persoane au fost rănite miercuri în bombardamente asupra Damascului, aflat în mâinile regimului sirian, dar şi asupra periferiei aflate în mâinile rebelilor, potrivit agenţiei oficiale Sana şi a unei organizaţii neguvernamentale, informează AFP, preluată de Agerpres.

'Opt persoane au fost ucise şi alte 23 au fost rănite de obuze trase din teritoriile baricadate din Ghouta orientală', cel mai important fief al rebelilor lângă capitala siriană, a anunţat Sana, citând o sursă din cadrul Ministerului de Interne al Siriei.

Obuzele, căzute peste cartiere din centrul Damascului, au provocat de asemenea pagube materiale.

Este vorba de 'terorişti din Jaish al-Islam' ('Armata islamului'), considerată cea mai importantă grupare rebelă din Ghouta orientală, a precizat sursa.

Această zonă, vecină capitalei siriene, este bombardată în mod regulat de avioanele regimului Assad.

Organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat căderea de obuze peste zona centrală din Damasc şi a precizat că sute de răniţi se află 'în stare gravă'.

Această organizaţie a anunţat, de asemenea, că cinci persoane au fost rănite de tiruri de artilerie ale regimului asupra Douma, în Ghouta orientală, înainte de bombardamentul rebelilor asupra Damascului. Alţi şapte oameni, printre care un copil, au murit într-o ripostă a aviaţiei regimului împotriva Haze, o localitate la est de Damasc.

Cel mai recent bombardament sângeros asupra Damascului a avut loc la 29 aprilie 2014, soldându-se cu 14 morţi şi 86 de răniţi. La acea dată, obuzele au nimerit într-un complex de şcoli în vechiul Damasc.

Mai mult de 260.000 de persoane au fost ucise în Siria de la începutul conflictului, în martie 2011

Citeşte mai multe despre:

Damasc conflict Siria
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati