Antena 3 CNN Externe Soldații ucraineni se antrenează în Marea Britanie | Boris Johnson își intensifică sprijinul pentru țară

Soldații ucraineni se antrenează în Marea Britanie | Boris Johnson își intensifică sprijinul pentru țară

Un număr mic de trupe ucrainene sunt antrenate în Marea Britanie, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse. Se întâmplă în timp ce premierul Boris Johnson își intensifică sprijinul militar, pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei.

Soldații ucraineni se antrenează în Marea Britanie | Boris Johnson își intensifică sprijinul pentru țară
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    22 Apr 2022   •   10:20

Trupele au început antrenamentele cu vehicule de patrulare blindate donate de Marea Britanie luna aceasta, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Johnson.

Marea Britanie furnizează Ucrainei 120 de vehicule de patrulare blindate, inclusiv Mastiff, care pot fi folosite ca vehicul de recunoaștere sau de patrulare. Purtătorul de cuvânt a spus că Marea Britanie, împreună cu aliații săi, furnizează noi tipuri de echipamente soldaților ucraineni pe care este posibil să nu le fi folosit înainte.

”Este de înțeles ca aceștia să primească pregătirea necesară pentru a-l folosi cât mai bine. Suntem întotdeauna conștienți de tot ceea ce este perceput a fi escalator, dar în mod clar ceea ce este escaladator sunt acțiunile regimului (Vladimir) Putin”, a precizat purtătorul de cuvânt, scrie Reuters.

Johnson, sub presiunea petrecerilor de la reședința sa din Downing Street în timpul restricțiilor din pandemia de coronavirus, a fost în topul liderilor care au făcut eforturi pentru a furniza Ucrainei echipamente militare, încă de la începutul războiului. Liderul britanic a stabilit legături strânse cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, vorbind cu el în mod regulat la telefon și vizitându-l la Kiev.

Membrii guvernului ucrainean au vizitat în aprilie o tabără militară din Câmpia Salisbury din Marea Britanie, unde li s-au făcut demonstrații pentru utilizarea echipamentelor, urmate de discuții despre modul în care guvernul poate furniza arme.

Armata britanică antrenează forțele ucrainene de la anexarea Crimeei în 2014. Soldații din Regatul Unit au fost retrași în februarie, pentru a evita conflictul direct cu forțele ruse și posibilitatea ca NATO să fie atrasă în conflict.

De la începutul războiului, Marea Britanie a furnizat Ucrainei arme antinavă, antiaeriene și antitanc ușoare. S-au dovedit utile pentru luptătorii ucraineni, fiind folosite împotriva vehiculelor blindate ale Rusiei.

Armata Statelor Unite antrenează, de asemenea, trupele ucrainene cu privire la utilizarea artileriei obuzier, în timp ce Marea Britanie antrenează ucrainenii, în Polonia, să folosească arme antiaeriene.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close