Antena 3 CNN Externe SONDAJ. Americanii şi europenii NU VOR o intervenţie în Siria

SONDAJ. Americanii şi europenii NU VOR o intervenţie în Siria

SONDAJ. Americanii şi europenii NU VOR o intervenţie în Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
07 Sep 2013   •   11:38
Aproape doi americani din trei (62%) şi aproape trei din patru europeni (72%) preferă ca guvernele lor să rămână în afara conflictului sirian, arată un studiu anual al Transatlantic Trends, care abordează chestiuni de politică internaţională, relatează publicaţia spaniolă ABC, conform Agerpres.
 
Slovacia (85%), România (82%) şi Portugalia (80%) sunt ţările ai căror cetăţeni se pronunţă clar pentru un 'Nu' în privinţa unei intervenţii militare în Siria, urmate de Spania şi Germania, cu câte 75%. Sondajul arată că atitudinea ostilă unui atac în Siria a crescut în ultimul an în toate ţările. 
 
Doar una din trei persoane chestionate în SUA (30%) şi 22% din cei intervievaţi în Europa consideră că ţara lor ar trebui să intervină în Siria. Sprijinul cel mai consistent pentru o astfel de acţiune se manifestă în Franţa (33%) şi Suedia (31%). 
 
În Turcia, 72% dintre persoanele chestionate au afirmat că ţara lor ar trebui să se abţină de la o implicare în conflictul sirian, în timp ce 21% se declară în favoarea intervenţiei. 
 
Sondajele, efectuate pe un eşantion de 1.000 de persoane în fiecare ţară, au fost realizate de TNS Opinion în luna iunie a acestui an, pe o populaţie de 18 ani şi mai mult, în SUA, Turcia şi 11 state din Uniunea Europeană.
 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close