Antena 3 CNN Externe Statele Unite cer "retragerea imediată" a Hezbollah din Siria şi avertizează cu privire la "stabilitatea Libanului" frontalier

Statele Unite cer "retragerea imediată" a Hezbollah din Siria şi avertizează cu privire la "stabilitatea Libanului" frontalier

Statele Unite cer "retragerea imediată" a Hezbollah din Siria şi avertizează cu privire la "stabilitatea Libanului" frontalier
Sursa foto: Foto:Agerpres/AP
30 Mai 2013   •   08:34

Statele Unite au cerut miercuri ca mişcarea şiită libaneză Hezbollah să se retragă "imediat" din conflictul din Siria, mai ales pe frontul din oraşul strategic Qousseir, informează AFP.
   
"Condamnăm cu cea mai mare tărie declaraţiile (liderului Hezbollah) Hassan Nasrallah, care confirmă rolul activ al militarilor săi în luptele de la Qousseir şi în întreaga Sirie. Este o escaladare inacceptabilă şi extrem de periculoasă", a declarat Jennifer Psaki, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, în deschiderea unei conferinţe de presă.
   
"Cerem ca Hezbollah să-şi retragă imediat combatanţii din Siria", a solicitat oficialul american organizaţiei Hezbollah, considerată drept "organizaţie teroristă" de către administraţia de la Washington.
   
Trupe de elită siriene şi combatanţi ai Hezbollah i-au încercuit miercuri pe rebelii sirieni care se apără în nordul Qousseir. În acelaşi timp, Consiliul pentru Drepturile Omului de la Geneva a adoptat o rezoluţie care condamnă intervenţia combatanţilor străini, alături de forţele de la Damasc, la Qousseir, fără să numească direct Hezbollah.
   
Psaki a mai exprimat îngrijorarea Washingtonului în ceea ce priveşte "ameninţarea incredibil de periculoasă" pe care o poate provoca războiul civil din Siria asupra "stabilităţii Libanului" frontalier, a doua zi după moartea a trei soldaţi libanezi, în estul ţării.

×
Subiecte în articol: conflict Siria
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close