Antena 3 Externe Statele Unite și Rusia, la un pas de a încheia un acord de cooperare militară

Statele Unite și Rusia, la un pas de a încheia un acord de cooperare militară

de G.S.    |    22 Aug 2016   •   19:26
Statele Unite și Rusia, la un pas de a încheia un acord de cooperare militară

Statele Unite și Rusia mai au câțiva pași până la parafarea unei colaborări militare în lupta împotriva rețelei teroriste Stat Islamic în Siria.

Astfel, conform secretatului de stat al SUA, John Kerry, echipele tehnice ale celor două puteri se vor întâlni săptămâna aceasta, pentru a pune la punct detaliile, conform Reuters.

"Purtăm într-adevăr discuţii despre asta şi sper să ajungem la un acord într-un fel sau altul", a declarat John Kerry.

"În următoarele zile echipele noastre se vor întâlni şi în funcţie de cum vor decurge acele discuţii este foarte posibil ca ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, şi cu mine să avem o întrevedere. Dar deciziile trebuie făcute pe baza poziţiei noastre din următoarele zile", a adăugat acesta.

Kerry a punctat și că situația din Siria durează de prea mult timp și puterile implicate în acest conflict trebuie să ajungă la o înțelegere pentru a pune capăt războiului.

Cele două tabere sunt susținute de Rusia și Iran (pro-Assad) și Statele Unite și partenerii din Orientul Mijlociu (anti-Assad).

Cooperarea în discuție ar presupune schimb de informații între Washington și Moscova pentru a putea coordona acțiunile militare împotriva teroriștilor.

 

Sursă: Mediafax
×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close