SUA cere închisoare pe viaţă pentru un traficant rus de arme

de G.S.    |    31 Mar 2012   •   16:27
SUA cere închisoare pe viaţă pentru un traficant rus de arme Foto: boingboing.net

Procurorii americani au cerut vineri unui judecător federal din New York să îl condamne la închisoare pe viaţă pe traficantul rus de arme Viktor Bout, pe motiv că acesta intenţiona să vândă rachete sol-aer unei organizaţii teroriste, pentru a ucide americani, relatează RIA Novosti în pagina online.
   
Bout, care a negat toate acuzaţiile formulate împotriva sa, riscă o pedeapsă cuprinsă între 25 de ani şi închisoare pe viaţă.
   
Fostul ofiţer militar rus în vârstă de 45 de ani, cunoscut drept "Negustorul morţii", a fost aresatat în Thailanda în martie 2008, într-o operaţiune condusă de agenţi americani, şi a fost extrădat în SUA în noiembrie 2010.
   
La 2 noiembrie 2011, un tribunal din New York l-a găsit vinovat pe Bout pentru conspiraţie în vederea uciderii unor oficiali şi cetăţeni americani, de achiziţie şi tentativă de vânzare a unor rachete şi acordare de sprijin Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), considerată organizaţie teroristă de către Statele Unite.
   
Avocatul lui Bout, care urmează să afle sentinţa la 5 aprilie, a cerut anterior tribunalului să renunţe la acuzaţiile împotriva acestuia.

x close